DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
maar niet voor ons!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo-clubkascampagne op
heemkundekring Deurne

Stem hier.

De broertjes Knijnenburg

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Piet en Wim Knijnenburg, foto collectie Frans Gloudemans

De broertjes Knijnenburg uit de Walsberg kwamen op maandag 14 mei 1951 bij een noodlottig verkeersongeval om het leven.


De broers Piet (14) en Wim (12), de twee jongsten uit een gezin van 13 kinderen van Albertus Jozef Knijnenburg (1892-1981), waren die dag oom geworden en waren op weg naar de doop van hun pasgeboren neef, zoon van hun broer en schoonzus Janus en Tina Knijnenburg-van Bommel.

Deze doopplechtigheid zou in de Gerarduskerk plaatsvinden. Op de Langstraat liep de ketting van de fiets en werd deze langs de kant van de weg geplaatst. Tijdens deze reparatie kwam er juist een militaire Engelse colonne langs waarvan de bestuurder van een van die voertuigen in slaap was gevallen en inreed op de twee jongens. Ze waren op slag dood.

De begrafenisplechtigheid, waarin pastoor Van de Ven voorging, vond donderdagmorgen 17 mei plaats waarbij een deputatie van de Royal Air Force aanwezig was.

Hun pasgeboren neef kreeg de naam Pieter-Wim. Pieter-Wim was ruim 2 jaar later een van de drie kinderen die samen met vader op het land stonden en getuigen waren van de brandende boerderij nadat een straaljager van het type Thunderjet op hun erf was neergestort.