Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

De Wik

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

De Wik is de naam van een ontmoetingscentrum voor verstandelijk gehandicapten uit de gemeente Deurne en Bakel en is gevestigd aan de Hellemanstraat 2b. De naam is een afkorting voor Wij In Kameraadschap.


Inleiding[bewerken]

In 1952 kocht het echtpaar Jan Coumans en Annie de Martines de woning en timmerwerkplaats aan de Heuvelstraat 11 van aannemersbedrijf Harrie Aldenzee. Het echtpaar ging in het huis wonen en verbouwde de timmerwerkplaats om het te gaan gebruiken voor een nieuw op te richten confectieatelier onder de naam Adma.

De Wik[bewerken]

In 1982 werd het voormalige atelier als clubgebouw voor De Wik in gebruik genomen. Het beheer van het clubgebouw en de organisatie van activiteiten wordt geleid door de stichting GeJeJong, het gespecialiseerd jeugd- en jongerenwerk. Voordat het gebouw aan de Hellemanstraat verworven en betrokken werd, vonden de activiteiten onder leiding van pater Bertien Rompa plaats in een boerderij aan de Muggenhoek.

Activiteiten[bewerken]

Naast dans- en kooklessen worden, met de hulp van vele tientallen vrijwilligers, activiteiten georganiseerd als zang, toneel, playback, handwerken, zwemmen, soos en disco. Wekelijks komen belangstellenden met een verstandelijke handicap naar De Wik. De Wik is ook het vaste onderkomen van buurtvereniging De Helleman.

De benodigde gelden worden onder meer bijeengebracht door de jaarlijkse collecte Voor het Zorgenkind, voorafgaand aan de carnavalsoptocht in Deurne-centrum.

Externe link[bewerken]

Website van De Wik.