Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Carnavalsvereniging De Ulewappers

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf De Ulewappers)
Ga naar: navigatie, zoeken
Prins Theo III 1981

Carnavalevereniging De Ulewappers in Neerkant werd in 1960 opgericht.


Het eerste plan tot oprichting van de carnavalsvereniging in Neerkant werd in 1960 gesmeed in het café van Jan Pluijm door Bert Seelen, Louis Beijers, Willem van der Heijden, Tinus van de Smid, Sjefke van de Mulder, Frits van Beijers Coop, Sjaak Martens en Hanneske Janssen. Later sloten zich daarbij nog Baltje van Frans van de Mulder, Ton Winkelmolen en Toontje Slaats aan.

De oprichtingsvergadering van carnavalsvereniging De Ulewappers werd gehouden op 4 November 1960 in het café van Jan Pluijm.

Op deze vergadering werd de complete carnavalsvereniging gekozen zoals bestuur, vorst en raad van elf. Ook de boerenkapel werd opgericht. Om aan de nodige financiële middelen te komen werd de donateurskaarten actie geboren en men werkte aan het organiseren van evenementen.

De kostuums die men nodig had werden spontaan gemaakt door Marie Heldens, Via een inschrijving kon iedereen een naam bedenken en voor de origineelste naam werden enkele flessen wijn als prijs beschikbaar gesteld. Het was Sjaak Nooijen die de naam Ulewappers bedacht.


Bronnen, noten en/of referenties