Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie

Steun ons door lid of vriend van heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Voor DeurneWiki: elke woensdagochtend van 10 tot 12 uur in het heemhuis.

Café De Reizende Man

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf De Reizende Man)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit schilderij van het oude café, in bezit van de familie Manders-Den Holder, werd gemaakt door Fien Manders-Fransen (1944-1994)
Advertentie Weekblad voor Deurne 24 maart 1988

Café De Reizende Man op Vreekwijk aan de Liesselseweg heeft een lange geschiedenis.


Het huidige café-restaurant werd gebouwd door Tommie den Holder. Hij was met zijn jonge gezin vlak na de oorlog geëmigreerd naar Australië. Toen hij na 13 jaar met vakantie terugkwam naar Deurne besloot hij om hier toch maar te blijven. Hij kocht het oude cafeetje van Jan Claassen alias de Poeris. Omdat het huis ongerieflijk, nat en bouwvallig was liet hij het in 1965 afbreken en iets verder richting Liessel het nieuwe huidige restaurant opbouwen. De achterliggende zaal is van later datum.
In 1967 verkocht Tommie den Holder het café aan de bierbrouwer. Vervolgens werd het gedurende een jaar gebruikt door de familie Kuijpers-van de Ven omdat hun café aan de Spoorlaan herbouwd moest worden.
Ook Tonnie Thielen was hier nog enige tijd uitbater.

Het oude cafeetje werd vroeger gedreven door Antonius van den Berkmortel (1861-1931) en later door zijn dochter Henrica Maria Anna (Riek) van den Berkmortel (1913-1993), gehuwd met Gerrit de Crom. Het café was vroeger vooral een ontmoetingspunt voor paardenhandelaren.

Het café heette ook nog enige tijd De Vreekse Hut en Stepp-Inn. In 2001 werd het geheel overgenomen door de familie Van den Eijnden, die de naam De Reizende Man in ere herstelde. De caféfunctie wijzigde in de loop der tijd in die van feestzaal en restaurant.

Externe link[bewerken]

Café De Reizende Man aan de Liesselse weg.
Foto: collectie RHCe.