Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Kinderkoor De Peelrakkers

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf De Peelrakkers)
Ga naar: navigatie, zoeken

De Peelrakkers was een kinderkoor in Zeilberg, dat op 8 december 1970 werd opgericht als onderdeel van Animato en aanvankelijk liederen verzorgde tijdens de gezinsveringen van de Sint-Willibrorduskerk (Zeilberg).

In 1972 kreeg het Kinderkoor de naam De Peelrakkers. In oktober 1980 begon men met een regionaal kindersongfestival in het sociaal-cultureel centrum Den Draai dat uitgroeide tot het Brabants kindersongfestival.
De opbrengsten waren voor een goed doel en men koos voor pater Martien van Ooij afkomstig uit Deurne en werkzaam in India. De deelnemers, allen afkomstig uit de regio, konden in categorie solo in 2008 voor de eerste keer de Martien van Ooij-wisselbeker winnen.

In oktober 2009 werd het Brabants kindersongfestival voor de 29e keer gehouden.

De Peelrakkers wordt opgeheven[bewerken]

Het bestuur van het kinderkoor deelde de leden mee dat de laatste repetitie op 28 februari 2011 wordt gehouden, daarna valt het doek definitief. Reden is het gebrek aan leden.

Voorzitter Monika Strauven zegt het besluit te betreuren. Het kinderkoor heeft het afgelopen jaar hoog op de agenda gestaan van het bestuur. Samen met dirigent Hans van Zeeland hebben we verschillende pogingen ondernomen om voor nieuwe aanwas van leden te zorgen, maar dat is ons helaas onvoldoende gelukt.

In december 2010 werd in besloten kring nog het robijnen jubileum gevierd.
Externe link[bewerken]

website Animato