Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Cornelis Wilhelmus Brood (1927-2006)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Cornelis Wilhelmus Brood
Brood, kees 1927-2006 b.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Cornelis Wilhelmus Brood
Roepnaam Kees
Geboorteplaats Oudenbosch
Geboortedatum 9 augustus 1927
Overl.plaats Deurne
Overl.datum 13 september 2006
Partner(s) Els M. Lenssen
Beroep(en) ziekenhuisdirecteur

Cornelis Wilhelmus (Kees) Brood (1927-2006) was tot 1987 economisch directeur van het Sint-Willibrordusziekenhuis in Deurne


Kees Brood, enig kind van metselaar Cornelis Johannes Brood (1897-1982) en Anna Antonia Akkermans (1898-1975), beide geboren in Oudenbosch, kwam in Zuidoost-Brabant terecht toen zijn ouders met hem in 1929 van Oudenbosch naar Eindhoven verhuisden. Hij begon zijn carrière op de afdeling inkoop van de gemeentesecretarie aldaar. Na zijn militaire dienst en uitzending naar Nederlands-Indië werkte hij bij de GGD en daarna bij de economisch-administratieve dienst van het St. Jozefziekenhuis in Eindhoven.

Op 1 september 1962 kwam hij in dienst van het Sint-Jozefziekenhuis in Deurne. Hij coördineerde de nieuwbouw van het Sint-Willibrordusziekenhuis. Ook maakte hij de perikelen rond de opheffing van het Sint-Willibrordusziekenhuis in 1982 mee, met als hoogtepunt de manifestatie Ziekenhuis Deurne moet blijven op 2 oktober van dat jaar. Ook maakte hij de fusie mee met het Sint-Lambertusziekenhuis in Helmond tot het Streekziekenhuis Helmond-Deurne, het latere Elkerliek Ziekenhuis. Zijn ouders zouden op latere leeftijd in het Bejaardenhuis Sint-Jozef komen wonen en in 'zijn' Sint-Willibrordusziekenhuis overlijden.

Kees Brood was ook voozitter in de Gehandicapten Organisatie Nederland Regio Eindhoven, voorzitter van het Inkoopoverleg Ziekenhuizen Z.O. Brabant, voorzitter van het Integraal Kankercentrum Zuid en voorzitter van de Nierstichting Regio Z.O. Brabant.[1]

Hij was gehuwd met Elisabeth M. (Els) Lenssen en hadden samen drie kinderen:

  1. Cornelis Andreas Maria (Kees), (Eindhoven 15 februari 1955). Hij huwde met Maria Christina Josephina Henrica (Marian) van der Putten.
  2. Andre,
  3. Annelies,

Kees werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Kees Brood voor het Sint-Willibrordusziekenhuis


Bronnen, noten en/of referenties
  1. 27-8-1987 en 16-9-2006 Documentatie heemkundekring 4.03