Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Steun ons door lid of vriend van heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Tot 1 september zijn alle bijeenkomsten in het heemhuis opgeschort.

Bestand:24.733.jpg

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Oorspronkelijk bestand(546 × 768 pixels, bestandsgrootte: 82 kB, MIME-type: image/jpeg)

Foto 24.733 - De zes doorzichtige glasramen in de kerk van de Heilige Geestparochie werden vervangen door met religieuze motieven gebrandschilderde glas-in-lood ramen waardoor het interieur een nog warmer en vriendelijker karakter kreeg. De eerste twee ramen werden in september 1984 geschonken naar aanleiding van het koperen bestaansfeest van de kerk . In maart van 1985 werden de overige vier ramen, ook geschonken, vervangen. De ramen beelden achtereenvolgens uit: de Schepping, de Verlossing, de Ontmoeting van het Oude en het Nieuwe Testament (Doopsel), Pinksteren (Vormsel), het Laatste Avondmaal met onder meer ziekenzalving en biecht en tenslotte de bruiloft van Kanaän (Huwelijk). De ramen zijn vervaardigd door glazeniersbedrijf atelier Flos in Steyl (Tegelen) naar ontwerpen van kunstenaar L. Reijs.

Na de sluiting van de Kerk in 2005 zijn op 4 juli 2006 twee gebrandschilderde glas-in-lood ramen (de Schepping en Maria Boodschap) in rvs frames in een wand van de absouteplaats van begraafplaats Jacobshof verwerkt . De overige vier ramen zijn in de Willibrorduskerk aan de Markt geplaatst.

Op deze foto het "Eucharistie".

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie18 jan 2013 23:38Miniatuurafbeelding voor de versie van 18 jan 2013 om 23:38546 × 768 (82 kB)Hansvanhoek (overleg | bijdragen)05 - Eucharistie - Beeldarchief FC24.733
  • U kunt dit bestand niet overschrijven.

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt: