Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Bestand:18.364.jpg

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
18.364.jpg(709 × 473 pixels, bestandsgrootte: 65 kB, MIME-type: image/jpeg)

Foto 18.364 - Jo Terruwe werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk tot priester gewijd. Op 13 juli 1941 droeg hij zijn eerste plechtige heilige mis op in de Willibrorduskerk van de oude parochie van Deurne. Om 5 uur in de namiddag bracht de Harmonie Deurne Jo Terruwe en zijn familie een serenade.

De foto is gemaakt in de tuin van villa Zonneweelde van de familie Terruwe aan de Stationslaan. Door de oorlogstijd was het maar een kleine groep muzikanten.

Vlnr:

  • 1e rij: Toon Berkers, Harrie Martens, Jan van der Heijden, Toon en Sjaak van Dijk, Henk Goossens.
  • 2e rij : Piet Goossens, Harrie Martens, NN, meester Schreurs van de lagere Landbouwschool, burgemeester Van Beek, Jo Terruwe de nieuwe priester, Hub van Doorne, Jan Fransen, Althuizen, Jan Knijnenburg, Toon van de Mortel, dirigent Janus Köhnen, Huub van Griensven, achter hem Sjang Weerts.
  • 3e rij: vaandel,Jan Flipsen, Frans van de Kerkhof, Jan van Houtert, Sjef Coopmans, NN, pastoor Terruwe, André Schiks, Toon van Deursen Harrie Goossens,NN, Frans van de Voort, NN, geheel rechts Frans Vogels.
  • Achterste rij: Piet Knijnenburg, Piet van Hout, Frans Hermans, Jan Verheijen, NN, Jan Keuten, Janus Verhuizen,omhoog kijkend Frans Hendriks, Marinus van der Loo, Harrie Bekkers, Tony Verhuizen en ? Hermans.

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie16 dec 2016 14:10Miniatuurafbeelding voor de versie van 16 dec 2016 om 14:10709 × 473 (65 kB)AnnekevH (Overleg | bijdragen)Foto 18.364 - Categorie: Collectie Jan van Deursen
  • U kunt dit bestand niet overschrijven.

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt: