Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Steun ons door lid of vriend van heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Dinsdag 2 juni 20.25 uur NPO 2 Vaarwel Nederland - Omroep Max - De thuisblijvers

Bestand:10.866.jpg

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

10.866.jpg(675 × 500 pixels, bestandsgrootte: 92 kB, MIME-type: image/jpeg)

Foto 10.866 - Op de foto het restaurant "Lido". Omdat het in de bosrijke omgeving Molenheide (Mierlo) met heide en vijver goed vertoeven was werd het van oudsher vaak een "lustoord" genoemd. Het was het woonhuis van de eigenaar van N.V. W. Swinkels en kwam in 1940 in handen van NV Van Doorne Aanhangwagenfabriek van Hub van Doorne.

Tijdens de persstrijd na de Tweede Wereldoorlog werd onder andere aangehaald dat de Van Doornes regelmatig in het chique restaurant Lido dineerden met de Duitse autoriteiten.

Na de bevrijding bleef Lido nog doordraaien, maar nu als een plaats waar heren zich met dames van vederlichte zeden konden terugtrekken in de zogeheten "blauwe kamer", die per uur kon worden gehuurd. Ondertussen bouwde Petrus Johannes Gabriel (Piet) van Doorne (1934-1982) er zijn villa en liet vervolgens het Lido afbreken. Na het overlijden van Piet ging zijn jongere broer Huub er met zijn gezin wonen.

Omdat Lido eigendom was van NV Van Doorne Aanhangwagenfabriek mochten de misdienaars van zowel de oude parochie alsook de misdienaars van de rectoraatskerk in Walsberg soms een dagje naar Molenheide. In de zomer van 1942 of 1943 maakten de misdienaars van de oude parochie een uitstapje naar Molenheide.

Op de foto, vlnr:[bewerken]

  • Zittend op de grond : Martien van den Broek, Carel van Nunen, Piet Hendriks Walsberg, Piet van Nunen, Wim van Wetten, Eim Ahout.
  • Zittend op een stoel of gehurkt : NN Walsberg, Piet Jansen, Frans Ahout, Herman Blaauw, NN, Wim Dielissen, Pieter Pubben.
  • Staand : ? Moors Walsberg, Frans van de Kerkhof Walsberg, Jac Mutsaers, Jos Tielens, Leo Obers, Pieter Obers, Gerard Obers, Martien van Doorne, Pieter Smets en Leo Coolen.

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie29 dec 2013 10:26Miniatuurafbeelding voor de versie van 29 dec 2013 om 10:26675 × 500 (92 kB)Gjtokkel (overleg | bijdragen)
  • U kunt dit bestand niet overschrijven.

Geen enkele pagina gebruikt dit bestand.