Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Bestand:07.823.jpg

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Oorspronkelijk bestand(850 × 519 pixels, bestandsgrootte: 91 kB, MIME-type: image/jpeg)

Foto 07.823 - Volgens het ledenblad van de Boerenbond Deurne en van de "Kleine Boerenbond", een bond voor boeren met minder dan een hectare grond, blijkt dat het veelal mannen waren die lid waren van een geitenfokvereniging. Uit onderzoek naar de woningtoestanden in de gemeente Deurne bleek, dat bijna alle peelwerkers ook wel een stukje grond hadden en een stal. De bewoners hadden daar meestal een paar geiten, een schaap of een varken rondlopen. Door de Kleine Boerenbond werd bijvoorbeeld in 1904 subsidie aangevraagd voor het houden van een geitenfokkerij te Liessel. In 1917 een subsidie voor de verbetering van een reeds bestaande geitenfokkerij te Deurne.

Bekend is dat een van de laatste geitenfokhandelaren aan de Molenstraat heeft gewoond en later aan de Hogeweg is gaan wonen. Waar en wanneer de foto genomen is en wie er op staan is helaas (nog) onbekend.

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie29 dec 2013 10:22Miniatuurafbeelding voor de versie van 29 dec 2013 om 10:22850 × 519 (91 kB)Gjtokkel (Overleg | bijdragen)
  • U kunt dit bestand niet overschrijven.

Geen enkele pagina gebruikt dit bestand.