Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Blijf ons steunen door lid of vriend te worden.
Tot 1 september is het heemhuis gesloten

Bestand:02.948.jpg

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

02.948.jpg(600 × 424 pixels, bestandsgrootte: 94 kB, MIME-type: image/jpeg)

Foto 02.948 - Gekostumeerde optocht ter gelegenheid van de vrijheidsfeesten die op zaterdag 12 mei 1945 in Deurne gehouden werden.

Deelname door buurtschap "de Breemortel" Er wordt uitgebeeld hoe men tijdens de oorlog probeerde te overleven door het spinnewiel weer van de zolder te halen en illegaal koren te dorsen of boter te karnen. Op het bord staat : "Ook dit moet capituleren" met daarboven "Boterfiets". Met de opbrengst van genoemde praktijken kon namelijk een fiets worden aangeschaft. Met o.a. Jo van Rixtel, Marie Brandts, Diny van Rixtel, Martien Bennenbroek, Lies van den Burgt, Stien van de Kant, Hannie van Rixtel, Net van Bussel, Doortje van de Kant, Toon Manders, Toon Geven, Sjef Brunas en Grard Bennenbroek. Aan het spinnewiel zit Marie Brands - daarvoor zit Riek Manders, rechts daarvan met hoofddoek is Martina Bennenbroek, naast haar Lies van den Burgt, het meisje voor hen is Jo van Rixtel. Hanna van Rixtel-Manders hanteert de karnton. Achter haar staat Net van Bussel en Door van der Kant. Rechts daarvan respectievelijk Toon Manders, Fons Geven, Sjef Brunas en Grard Bennenbroek.

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie29 dec 2013 10:16Miniatuurafbeelding voor de versie van 29 dec 2013 om 10:16600 × 424 (94 kB)Gjtokkel (overleg | bijdragen)
  • U kunt dit bestand niet overschrijven.

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt: