Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Basketbalvereniging Forto

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

De Deurnese basketbalvereniging Forto vond haar oorsprong binnen de volleybalvereniging Forto. Een aantal heren binnen de volleybalvereniging waren de oprichters van deze vereniging.


Wanneer de geschiedenis van het basketbal in Deurne precies begint is (nog) niet helemaal duidelijk. Aan het einde van de zestiger jaren van de 20e eeuw besloot ? van den Eijnden onder de vleugels van volleybalvereniging Forto met basketbal te beginnen, toen hij door werkomstandigheden Deurne ging verlaten bloedde het basketbal weer dood.

In 1970 begon ? Dollevoet wederom een basketbalafdeling. De vereniging werd in de gemeentegids van 1974, een uitgave van Suurland's Vademecum, voor het eerst als "Basketballvereniging Forto" genoemd. De basketbalafdeling werd echter nooit volledig door de volleybalafdeling geaccepteerd .

In augustus 1973 werden de Henk van Diesen, V. Jacobs, H. Rooimans, H. Terbeek en Theo van der Westerlo door het bestuur voor het blok gesteld: Stoppen of zelfstandig doorgaan. H. Rooimans zag er weinig heil in en besloot te stoppen. De overigen, aangevuld met N. Kemps, gingen stug door. In het eerste jaar nog onder denaam Forto maar deze naam werd in mei 1974 door de ledenvergadering gewijzigd in basketbalvereniging Deurne Pioniers

Bron[bewerken]

  • Jubileumblad 1974-2014 van Deurne Pioniers