Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Bakkerij Jacobs

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
De bakkerij van bakker Gerard Jacobs aan de Lieselsweg, samen met zijn vrouw Miep voor de winkel.
De vier Volkswagenbusjes van bakker Gerard Jacobs
Bakkerij Jacobs aan de Helmondseweg 66

Bakkerij Jacobs was gevestigd op het adres Liesselseweg F.49, later Oude Liesselseweg 69.


In 1950 nam Gerard Jacobs de bakkerij over van Nic Dekker op het adres Liesselseweg F 49 te Deurne later Oude Liesselseweg 69. Vanaf dat moment runde hij samen met zijn vrouw Miep de bakkerij en winkel. Als hij 's nachts brood gebakken had ging hij dit later bezorgen bij families in Sint-Jozefparochie, Vreekwijk, Breemortel en Zeilberg.

In 1960 maakte de oude woning maakte plaats voor nieuwbouw. De bakkerij had op een gegeven moment vier volkswagenbusjes rondrijden waarmee dagelijks brood werd bezorgd aan wel 600 klanten. Rond 1970 was er sprake van dat na de aanleg van de huidige Stadhoudersweg dat deel van de Liesselseweg een doodlopende straat zou worden. In die tijd werden de eerste woningen in de Koolhof gebouwd met een winkelcentrum De Koolhof. In dit winkelcentrum vestigde de bakkerswinkel zich toen waar zij tot het jaar 2000 verbleven. De zaak werd overgenomen door bakkerij Vedder die er een tweede winkel in Deurne opende.

In de Houtenhoek, waar bakker Jacobs zeer veel bezorgklanten had, werd de levensmiddelenwinkel Van Doorne aan de Helmondseweg overgenomen. De winkel werd verbouwd tot brood- en banketzaak. Door de hoge kosten werd de bezorging langzaam afgebouwd en bleef aan de Liesselseweg alleen de productie gehandhaafd.

Naast de winkel aan de Helmondseweg stond een langgevelboerderij van moederke Brouwers die door de gemeente was gekocht en vervolgens door grondruiling in het bezit kwam van Gerard Jacobs. In 1980 bouwde Nico Jacobs, die de zaak inmiddels had overgenomen, daar een geheel nieuwe bakkerij.De laatste modernisering van de winkel vond in 2001 plaats.

In 2011 werd bakkerij Nico Jacobs overgenomen door Marcel van Zwam en Marjolein Geurts. De naam bleef hetzelfde omdat deze een begrip was voor Deurne en de kerkdorpen.

In augustus 2015 werd de naam gewijzigd in “De Gebackerij”.