Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Adrianus Hofsteede (1917-1993)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf Arie Hofsteede)
Ga naar: navigatie, zoeken
Adrianus Hofsteede (1917-1993)
Persoonsinformatie
Volledige naam Adrianus Hofsteede (1917-1993)
Roepnaam Arie
Geboorteplaats Delft
Geboortedatum 22 september 1917
Overl.plaats Liessel
Overl.datum 3 november 1993
Partner(s) Gerarda (Grada) Schuurmans (1916-2014)
Beroep(en) metselaar
Arie Hofsteede (rechts) samen met zijn broer Jan.

Adrianus (Arie) Hofsteede was tijdens de Tweede Wereldoorlog te werk gesteld in Duitsland en kwam van daar aan het eind van de oorlog terecht in Asten, parochie Liessel, waar zijn broer Jan ondergedoken was bij de familie Timmermans.


Hij was een zoon van Cornelis Leonardus Hofsteede (Schipluiden 1886–1959 Noordwijkerhout) en Cornelia Maria van Houten (Delft 1883-1954 Rotterdam). Hij trouwde met de weduwe Gerarda (Grada) Schuurmans (1916-2014). Zij was eerder getrouwd geweest met Willem van der Wallen die bij een mijnontploffing op 9 oktober 1944 om het leven kwam.
Zijn ouderlijk gezin woonde aanvankelijk te Delft waar zijn twee oudere zusters Greet en Sjaan ook geboren waren. Het gezin verhuisde naar Rotterdam waar Jan, Cornelia, Thea en Kees geboren werden.

Grada had al twee zonen, Martien en André. Voor woongelegenheid kwamen ze in aanmerking voor een Maycrete-woning op de Tramweg te Liessel. Daar werden hun vijf kinderen geboren:

  1. Ria,
  2. Wilma,
  3. Kees,
  4. Greet,
  5. Lia,

Arie was metselaar van beroep en daar profiteerde de familie Timmermans in eerste instantie ten zeerste van daar hij van afgebikte stenen van hun afgebrande huis het kippenhok, dat als noodwoning diende, verlengde en een schoorsteen metselde.

Na verloop van tijd bouwde hij zijn eigen riante huis aan de huidige Mgr. Berkvensstraat. Daarna belandde hij met zijn vrouw Grada in een gelijkvloers huisje op De Nieuwe Erve. Op 76-jarige leeftijd overleed hij te Liessel.