Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Apotheek de Schelde

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ingang apotheek De Schelde 2011

Apotheek de Schelde werd in 1985 in Deurne opgericht door Jan in 't Groen en Pieter Koolen op het adres Schelde 36-38 in winkelcentrum De Koolhof.

Deze apotheek opende op maandag 2 september 1985 haar deuren voor patiënten. Bernadette van Maarschalkerweerd was de eerste apotheker. Een aantal jaren later wilde supermarkt Jumbo graag uitbreiden en het binnenplein van het winkelcentrum erbij betrekken. Daartoe werd de ingang van de apotheek van het binnenplein verplaatst naar de oostzijde, maar het adres bleef ongewijzigd. De apotheek kende meerdere apothekers, anno 2015 is Wendy Berger-Wuijts al jarenlang het vertrouwde gezicht.

Brand[bewerken]

In de nacht van vrijdag op zaterdag 20 oktober 2006 woedde een korte maar hevige brand in de kantine van supermarkt Jumbo. Een aantal ander gevestigde winkels in het complex waaronder de apotheek liepen beperkte schade op. Het vuur ontstond in enkele met oud papier gevulde rolcontainers vlakbij de achteringang van de apotheek. Bewoners van boven het complex gelegen appartementen moesten hun woning tijdelijk verlaten vanwege de hevige rookontwikkeling. Op het moment van de brand had apotheek de Schelde geen dienst en was de apotheker niet in Deurne in haar appartement.

Verhuizing[bewerken]

Op 16 november 2015 is de apotheek verhuisd naar het gezondheidsplein aan de Fabriekstraat 24.