Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Antonius Johannes Timmers (1939-2006)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Antonius Johannes Timmers (1939-2006)
Timmers toon 1 LR.jpg
(foto 2003)
Persoonsinformatie
Volledige naam Antonius Johannes Timmers
Roepnaam Toon
Geboorteplaats Deurne
Geboortedatum 26 april 1939
Overl.plaats Helmond
Overl.datum 27 januari 2006
Partner(s) Alie Harmsen
Beroep(en) graficus

Antonius Johannes (Toon) Timmers (1939-2006) stond in Deurne bekend als een sympathieke, joviale en goedlachse man.


Toon was een zoon van Lambertus Timmers (1903-1973) en Maria Jacoba Kusters (1910-1994). Hij huwde met Ali Harmsen. Uit dit huwelijk werden Friso en Alice geboren. Hij bouwde in ruim vijftig jaar een indrukwekkende staat van dienst op binnen de gemeenschap van Deurne.

Toon, supporter van het jaar 1998, was al in 1950 leider, jeugdtrainer en jeugdbestuurslid van SV Deurne, de voetbalvereniging waar zijn familie door de jaren heen onlosmakelijk mee verbonden was. Ook was hij op jonge leeftijd al bestuurslid van de Katholieke Arbeiders Jeugd (KAJ). Ruim veertig jaar, vanaf de oprichting in 1962, was Toon een van de drijvende krachten achter de avondwandelvierdaagse in Deurne. Verder zat hij enige tijd in het bestuur van circus DEKO en was hij twintig jaar bestuurslid van de Oranjevereniging.
Volgens toenmalige voorzitter Eim Ahout stond Toon Timmers zijn hele leven voor iedereen klaar.

Hij was ook beheerder van het heemhuis in de Stationsstraat 73. Theo van Daele, destijds voorzitter van de heemkundekring H.N. Ouwerling, beaamt dat men nooit een vergeefs beroep op hem deed. Volgens Van Daele was Timmers een man die altijd uitging van het goede in de mens.

De jeugd lag hem na aan het hart, zo was hij sinds 1976 (hoofd)leider van Jeugdstad Deurne en zat hij in het oudercomité en de medezeggenschapsraad van de parochieschool in de Heilige Geestparochie. Voor jongerensoosAsteffekan organiseerde hij met anderen zeskampen en de jaarlijkse avondwielerzesdaagse op hometrainers. Ook de rolstoelmeerdaagse kon op hem rekenen. Timmers had bijzondere hobby's. Hij was een verwoed verzamelaar van de boeken van Toon Kortooms. Hij was graficus van beroep en zijn deskundigheid op dat gebied zette hij ook in bij de vervaardiging van ontelbare brochures, raamaffiches, programmaboekjes en andere boekwerken voor verenigingen en instellingen.

Onderscheiding[bewerken]

Op donderdag 19 december 2002 ontving Toon Timmers voor de vele verdiensten, in aanwezigheid van praktisch het voltallige college van B en W, uit handen van burgemeester Daandels, de versierselen behorende bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Literatuur[bewerken]

  • Necrologie Eindhovens Dagblad 31 januari 2006, Martien Keunen
  • Jubileumgids SV Deurne 1942-2002