Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Voetbalvereniging SJVV

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Everard (overleg | bijdragen) op 11 mrt 2023 om 17:18
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Briefhoofd 1957
Briefhoofd 1960
logo SJVV
Voetbalclub SJVV. In het seizoen 1958-1959 wist het eerste elftal zelfs promotie af te dwingen naar de vierde klasse KNVB.
Foto: collectie Parochie van de Heilige Jozef.
Een team van SJVV, jaren 1950.
Opening van het sportpark "De Dreef" op 19 augustus 1973. Foto: Collectie gemeente Deurne

Voetbalvereniging SJVV (Sint-Jozefse Voetbalvereniging), is een Deurnese amateurvoetbalvereniging en was in feite een heroprichting van voetbalvereniging SVV.


De geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

SJVV werd op 1 juli 1948 als rooms-katholieke voetbalvereniging opgericht door Gerard Manders, Noud van de Westerlo en Jan van de Westerlo. Het eerste voorlopige bestuur bestond uit Tinus Lintermans, Sjang Cleutjens, Tinus Huisman, Jan Knapen, Bernard van Goch, Gerard Manders, Jan van Diessen en Karel Dekker.

De eerste wedstrijden werden op een terrein aan het Heieind gespeeld dat al snel werd ingeruild voor een ander terrein dat in de volksmond werd als het terrein “achter de kerk”. Door de bouw van kleedlokalen in 1950 en het plaatsen van lichtmasten in 1951 was er voor het eerst sprake van een, voor die tijd, volwaardige accommodatie.

Na de moeilijke aanloopjaren werd in het seizoen 1950-1951 het eerste kampioenschap binnengehaald door zowel het eerste als tweede elftal. In het seizoen 1958-1959 wist het eerste elftal zelfs promotie af te dwingen naar de vierde klasse KNVB.

SJVV groeide langzaam uit zijn jasje waarbij met name het onderhoud, het aantal velden en het ontbreken van een eigen clublokaal voor grote problemen zorgden.

Toch duurde het nog tot aan het zilveren jubileum in 1973 voordat aan deze problemen een einde kwam door middel van de opening van het sportpark De Dreef. Tevens zorgde de bouw van het nieuwe complex voor een uitstekende saamhorigheid wat verder nog resulteerde in de eerste uitgave van een eigen clubblad en het ontwerp van het huidige clublogo.

Per 1 januari 1994 werd de vereniging geprivatiseerd, hetgeen betekende dat het volledige onderhoud in eigen beheer werd gegeven. Tevens werd in dat jaar de accommodatie verder verbouwd en uitgebreid.

Sportief gezien was er na het seizoen 1964-1965, waarin het vaandelteam voor het laatst kampioen werd en promoveerde naar de 4e klasse, lange tijd geen reden meer tot juichen. Vanaf die periode werd er enkel gedegradeerd tot in de kelder van het amateurvoetbal.

De ommekeer werd ingezet met het behalen van het kampioenschap in het seizoen 2003-2004 en de daarbij behorende promotie naar de vijfde klasse.

In 2008 werd het diamanten jubileum van de vereniging groots gevierd, waarvoor een 10-daags programma was samengesteld. De hele Sint-Jozefparochie was voor dit jubileum rood-wit versierd.

Ook in het ledenaantal kwam na enkele magere jaren weer een stijgende lijn, waardoor verdere aanpassing van de accommodatie niet kon uitblijven. De bouw van twee nieuwe kleedlokalen; één bestuurskamer en een nieuwe materiaalruimte ging in 2009 van start.

Na vele jaren onderin in de 5e klasse te hebben gebungeld volgde in het seizoen 2011-2012 een ommekeer. Na een spannende titelrace met Bavos en Milheezer Boys werd in de kampioenswedstrijd Milheezer Boys op overtuigende wijze verslagen: 4-0.

Na de promotie werd een lastig jaar verwacht maar zelfs in de 4e klasse speelde SJVV bovenin mee. Dit uitstekende jaar werd afgesloten op een 4e plaats wat inhield dat SJVV mocht deelnemen aan de nacompetitie. Deze werd sterk begonnen door een 1-4 overwinning op HBSV, in de thuiswedstrijd ging het nog bijna fout maar door een laat doelpunt bleek een 1-3 nederlaag toch voldoende voor de volgende ronde. In de halve finale werd VCH op overtuigende wijze aan de kant gezet door een 0-3 en 7-2 overwinning. In de finale wachtte een grote naam uit het regionale amateurvoetbal: SV Panningen. De Hoofdklasser van weleer werd in de finale echter ook op overtuigende wijze aan de kant gezet: 5-1.

In 2013-2014 maakte SJVV voor het eerst haar opwachting in de 3e klasse.

In 2021 was de club sportclub van het jaar in de gemeente Deurne, dit is te lezen op hun website.

Amateurbeelden[bewerken | brontekst bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties