Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank! Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis |
Dr. Anna Terruweplein
De straatnaam Dr Anna Terruweplein werd in 2009 vastgesteld.
Ontstaan[bewerken | brontekst bewerken]
Het plein ontstond na de afbraak in het voorjaar van 1978 van het pand Stationsstraat 21, waarin lange tijd slagerij Keuten en het voormalig café De Unie (Keuten) gevestigd waren. De kastanjeboom die in de tuin stond bleef behouden.
Rond 1981 werd de aansluiting met de nieuw aangelegde winkelstraat Schuifelenberg gerealiseerd.
Naamgeving 2010[bewerken | brontekst bewerken]
Op 28 april 2004 overleed dr. Anna Terruwe, in vakkringen wereldwijd bekend om haar Bevestigingsleer en als zenuwarts voor velen een steun en toeverlaat.
Op 28 februari 2008 verzocht het bestuur van de dr. Anna Terruwe Stichting, in de persoon van de Werkgroep Terruwe Gedenkteken, om Anna Terruwe te eren door een locatie naar haar te vernoemen alsook om een gedenkteken te plaatsen. De voorkeur ging daarbij uit naar voornoemd pleintje aan de Stationsstraat / Schuifelenberg.
Afwijkend van het advies van het Streekarchivariaat Peelland, die stelde dat het onderwerpelijke plein zich eigenlijk niet leende voor een straatnaam en dat mevrouw Terruwe een volwaardige straatnaam waardig was, legde B en W haar voorstel op 17 september 2009 aan de gemeenteraad voor en die stelde de straatnaam onveranderd vast.
Beeld[bewerken | brontekst bewerken]
Op zaterdag 30 oktober 2010, aan de vooravond van de viering van haar honderdste geboortejaar, werd op het plein, als eerbetoon aan Anna Terruwe en haar gedachtegoed, het bronzen beeld Caritas II van Britt Wikström onthuld.