Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Kleuterschool De Peelrakkertjes

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Voormalige kleuterschool "De Peelrakkertjes" in 1983
Foto: collectie Theo Vosmeer
De klas van juf Ine Beijers.
Foto: collectie Ine Beijers.

Kleuterschool De Peelrakkertjes was een 3-klassige kleuterschool in de Heilige Geestparochie (Deurne-West).


Kleuters van de nieuwe Heilige Geestparochie gingen aanvankelijk nog naar de kleuterschool in de Molenlaan. Na het gereedkomen van het nieuwe gebouw, met drie klassen en met plaats voor 120 kleuters, konden de kleuters naar hun eigen kleuterschool De Peelrakkertjes aan de Pastoor Jacobsstraat.

Riek Maas was de eerste hoofdleidster aan deze school. Zij was daarvoor werkzaam in de Sint-Jozefparochie. Truus van Leeuwen, Mia Engelen en later Mieke van Helmond waren er leidster. Jeanne van Hout volgde Riek Maas op als hoofdleidster en Riek werd benoemd in De Rips. Elly van Rijt werd later ook leidster bij De Peelrakkertjes.

De kleuters uit de Houtenhoek bezochten kleuterschool De Dartelhoek aan de Haydnstraat 32. De kleuters van beide scholen bezochten later de Parochieschool van de Heilige Geest.

Beide kleuterscholen kregen eind zeventiger, begin tachtiger jaren te maken met leegstand. Om die reden werd in juni 1981 De Dartelhoek afgestoten en de twee klassen van deze kleuterschool verhuisden voor een deel naar kleuterschool De Peelrakkertjes en een ander deel naar de parochieschool van de Heilige Geest.

Op 1 augustus 1985 begon een nieuw tijdperk in het onderwijs. De kleuterscholen en de lagere scholen verdwenen. De basisschool, de school voor 4- tot 12 jarigen, werd een feit.

Op 15 november 1987 verhuisden ook de kleuters van De Peelrakkertjes naar de nieuwe aanbouw bij de basisschool aan de Schutsboom en was de integratie ook in praktische zin voltooid.
Het schoolgebouw werd afgebroken en op die plek verschenen een aantal nieuwe woningen.

Bron