Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis
Vanaf 1 januari 2025 wordt dat Iedere eerste maandagochtend en derde woensdagochtend van de maand.

Hovenierstraat: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
 
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 2: Regel 2:




Ten zuiden van deze laan lag tot circa 1910 de ommuurde proeftuin van de Maatschappij Griendtsveen. Een hovenier is een tuinier. Het laantje kruist het [[Tuinderspad]]. Er staan geen woningen of gebouwen. Rond 1900 werd deze weg het ‘[[Kerkhoflaantje]]’ genoemd. Tot op de dag van vandaag bestaat deze oude benaming nog in de volksmond. Een Uitvaartstoet ging tot in de jaren 1960 vanaf de R.K. kerk via deze laan naar het kerkhof. Na verwoesting van de R.K. gebouwen in 1944 heeft men het plan gehad om aan deze laan een nieuwe kerk te bouwen.
Ten zuiden van deze laan lag tot circa 1910 de ommuurde proeftuin van de Maatschappij Griendtsveen. Een hovenier is een tuinier. Het laantje kruist het [[Tuinderspad]]. Er staan geen woningen of gebouwen. Rond 1900 werd deze weg het ‘[[Kerkhoflaantje]]’ genoemd. Tot op de dag van vandaag bestaat deze oude benaming nog in de volksmond. Een uitvaartstoet ging tot in de jaren 1960 vanaf de R.K. kerk via deze laan naar het kerkhof. Na verwoesting van de R.K. gebouwen in 1944 heeft men het plan gehad om aan deze laan een nieuwe kerk te bouwen.




[[categorie:straat]]
[[categorie:straat]]

Huidige versie van 3 jan 2014 om 16:10

De Hovenierstraat is een onverharde zijlaan tussen de Helenastraat bij de ‘Kleine Kom’ en de Aardbeiweg, tegenover het R.K. kerkhof.


Ten zuiden van deze laan lag tot circa 1910 de ommuurde proeftuin van de Maatschappij Griendtsveen. Een hovenier is een tuinier. Het laantje kruist het Tuinderspad. Er staan geen woningen of gebouwen. Rond 1900 werd deze weg het ‘Kerkhoflaantje’ genoemd. Tot op de dag van vandaag bestaat deze oude benaming nog in de volksmond. Een uitvaartstoet ging tot in de jaren 1960 vanaf de R.K. kerk via deze laan naar het kerkhof. Na verwoesting van de R.K. gebouwen in 1944 heeft men het plan gehad om aan deze laan een nieuwe kerk te bouwen.