Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Social Sofa hoek Heieindseweg en de Dolstraat: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Nieuw bankje in Sint- Jozefparochie op historische grond'''. Vanwege het 1300-jarig bestaan van Deurne schonk de provincie Brabant aan de gemeente een social so...')
 
k (E. Koolen heeft pagina Nieuw bankje in Sint- Jozefparochie op historische grond hernoemd naar Social Sofa hoek Heieindseweg en de Dolstraat: De andere social sofa's staan ook zo vermeld)

Versie van 3 nov 2022 17:00

Nieuw bankje in Sint- Jozefparochie op historische grond.

Vanwege het 1300-jarig bestaan van Deurne schonk de provincie Brabant aan de gemeente een social sofa. Het bankje werd eind oktober 2022 geplaatst bij het Willibrorduskapelletje op de hoek Heieindseweg met de Dolstraat in de Sint-Jozefparochie. De grond waar het bankje staat is in eigendom van de familie Sauvé. Zo lang er nog nazaten van de familie Manders-Munsters op het Heieind woonden was deze familie eigenaar en beheerder van het kapelletje. Inmiddels is deze locatie in het bezit van de zoon en dochter van Maria Sauvé- Manders, ook geboren op het Heiend. Zij is een nicht van pater Antoon Munsters, de grondlegger van het kapelletje. Enige jaren terug werd de omgeving van de wegkapel gerenoveerd, opnieuw ingericht en aangeplant. De nieuwe bank was een cadeau van de provincie naar aanleiding van het 1300-jarig bestaan van de kernen Deurne en Vlierden. Het idee voor de locatie kwam van de Heemkundekring. Een link naar Willibrordus was snel gemaakt, ook omdat hij de patroonheilige van de parochie Deurne is en zijn beeltenis voorkomt in het gemeentewapen van Deurne. Het kapelletje zelf werd van binnen en van buiten gerestaureerd en van een nieuw (oud)kerkvenster voorzien. Ook werd er een nieuwe boom geplant en het beschadigde Willibrordusbeeld volledig gerestaureerd en opnieuw beschilderd.