Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

NAD-kamp Wasberg: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (Theo V heeft de pagina NAD-kamp Walsberg hernoemd naar NAD-kamp Wasberg zonder een doorverwijzing achter te laten)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
Het '''NAD-kamp Walsberg''', ook wel aangeduid als ''kamp Wasberg'', was een kamp van de [[Nederlandsche Arbeidsdienst]] tijdens de [[Tweede Wereldoorlog]] in [[Walsberg]].
Het '''NAD-kamp Wasberg''', ook wel aangeduid als ''kamp Wasberg'', was een kamp van de [[Nederlandsche Arbeidsdienst]] tijdens de [[Tweede Wereldoorlog]] in [[Wasberg]].




Regel 5: Regel 5:


In de nazomer van 1943 vertrokken de te werk gestelden massaal per [[Station Deurne|trein]] naar het noorden van het land om mee te helpen bij de aardappeloogst.
In de nazomer van 1943 vertrokken de te werk gestelden massaal per [[Station Deurne|trein]] naar het noorden van het land om mee te helpen bij de aardappeloogst.
Na de oorlog stelde de raad van Deurne in augustus 1947 een bedrag van 50.000 gulden beschikbaar om de barakken om te bouwen tot [[noodwoning]]en om de toenmalige woningnood te lenigen, hierdoor ontstond op deze plek wooncomplex [[Vredeoord]].


[[categorie:Tweede Wereldoorlog]]
[[categorie:Tweede Wereldoorlog]]

Versie van 7 feb 2016 09:10

Het NAD-kamp Wasberg, ook wel aangeduid als kamp Wasberg, was een kamp van de Nederlandsche Arbeidsdienst tijdens de Tweede Wereldoorlog in Wasberg.


Het kamp was gehuisvest in zogenaamde nissenhutten tussen de Langstraat en de Hemelrijkseweg en Suezlaan. Er werd zelfs een eigen tamboers- en pijperscorps uit de gelederen gevormd.

In de nazomer van 1943 vertrokken de te werk gestelden massaal per trein naar het noorden van het land om mee te helpen bij de aardappeloogst.

Na de oorlog stelde de raad van Deurne in augustus 1947 een bedrag van 50.000 gulden beschikbaar om de barakken om te bouwen tot noodwoningen om de toenmalige woningnood te lenigen, hierdoor ontstond op deze plek wooncomplex Vredeoord.