Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Maria Helena Lydwina Conradi (1933-2024): verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Infobox persoon | naam = Mieke Nolet-Conradi | foto = 200px | tekst = | volledige naam = Maria Helena Ly...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 13: Regel 13:
}}
}}


'''Mr. Maria Helana Lydwina Nolet-Conradi (1933)''' was op meerdere plaatsen in Nederland werkzaam in de kinderbescherming. Aan het einde van haar carrière verhuisde ze naar [[Neerkant]] en later naar [[Deurne]].
'''Mr. Maria Helena Lydwina Nolet-Conradi (1933)''' was op meerdere plaatsen in Nederland werkzaam in de kinderbescherming. Aan het einde van haar carrière verhuisde ze naar [[Neerkant]] en later naar [[Deurne]].





Versie van 1 mrt 2015 11:50

Mieke Nolet-Conradi
Mieke Nolet.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Maria Helena Lydwina Nolet Conradi
Roepnaam Mieke
Geboorteplaats Weert
Geboortedatum 1 april 1933
Partner(s) Wilhelmus Adrianus (Aad) Nolet (†)
Beroep(en) Maatschappelijk werkster, directeur

Mr. Maria Helena Lydwina Nolet-Conradi (1933) was op meerdere plaatsen in Nederland werkzaam in de kinderbescherming. Aan het einde van haar carrière verhuisde ze naar Neerkant en later naar Deurne.


Algemeen:

Mieke Conradi is de dochter van advocaat/griffier Johannes Emmanuel Conradi (1899-1975) uit Waspik en Adriana Wouterina Maria Martens (1900-1958) uit Rotterdam.

Een jaar na haar geboorte in Weert verhuisde het gezin naar Eindhoven en daar woonde ze tot 1952. Ze ging er naar de lagere school en volgde daar het Catharina Lyceum (voor meisjes!). In 1953 begon ze aan haar rechtenstudie in Leiden en ze woonde van 1952 tot 1964 in Oegstgeest. In Leiden leerde ze haar echtgenoot Aad Nolet (1929-2007) kennen. Het huwelijk vond plaats in 1964 en daarna woonde het jonge paar op kamers in Voorburg. In 1966 kochten Mieke en Aad een nieuwbouwhuis in Waddinxveen en woonden daar 22 jaar. Na hun pensionering verhuisden zij in 1988 naar Neerkant en vervolgens in 1997 naar een appartement in de Parkhof in Deurne-centrum.


Maatschappelijke carrière:

Na haar studie werd ze gevraagd om iemand te vervangen in een functie bij de Kinderbescherming. Het duurde maar kort: drie maanden. Daarna kwam ze als eerste vrouw terecht op het secretariaat van de katholieke ambtenarenbond ARKA, maar kreeg heimwee naar haar eerste arbeidsplaats en Mieke keerde terug naar de Kinderbescherming.

Bij de Vereniging voor Rooms Katholieke Gezinsvoogdij en Patronage in Leiden en Den Haag verloopt haar carrière van maatschappelijk werker tot directeur en doorstaat ze drie fusies. In de tussentijd heeft ze ook nog tijd voor het kerkbestuur in Waddinxveen, geeft ze cursussen en verzorgd lessen in sociale wetgeving en staatsrecht.

Van 1967 tot 1992 is ze bestuurslid en zeventien jaar lang voorzitter van de Stichting Gemiva voor geestelijk minder validen in Gouda. Onder haar leiding groeide Gemiva uit tot een van de grootste Zuid-Hollandse organisaties voor zorg- en dienstverlening aan verstandelijk en meervoudige gehandicapten.

De kans om in 1989 met vervroegd pensioen te gaan hebben Mieke en Aad met beide handen aangegrepen.


Sociaal/cultureel:

Uit heel haar verhaal blijkt dat er leiderschap zit in Miekes bloed. Op de middelbare school was ze al voorzitter van de leerlingenraad.

Sinds zij hier woont, is zij ook in Deurne en de regio actief.

Vanaf april 1998 maakte Mieke al deel uit van het bestuur van Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) Deurne Centrum en was van het begin af aan was zij lid van de KBO-werkgroep die op 15 augustus de Kringbedevaart naar Ommel voorbereidde. Zij zat in KBO Groot Deurne en was lid van de werkgroep zorg van Groot Deurne.

Elk jaar bereidt zij de advent- en kerstvieringen voor en vanaf 1997 gaat zij in de Willibrorduskerk voor in Woord- en Communievieringen en Avondwake. Daarnaast is zij lector en kerkwacht en lid van de welkomstgroep.


Onderscheidingen:

Is Erelid van de Stichting Gemiva.

Mieke werd in 2000 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar vele verdiensten in de jeugdhulpverlening, de kerk, de gehandicaptenzorg en de ouderenbond. Ze kreeg deze onderscheiding uitgereikt door locoburgemeester Piet Krekels (Peter Hubertus Josephus Krekels (1942))

Ze kreeg voor haar werk bij de KBO bij haar afscheid de zilveren speld.

Aanbieden van het boek “Geloof in Zorg” door voorzitter Mieke Nolet.


Literatuur:

Als herinnering aan het feit dat de Zusters van de Goede Herder vijftig jaar geleden naar Someren kwamen en Huize Witven hebben gesticht werd in 2013 op initiatief van Stichting Beuven Fonds het boek “Geloof in Zorg” uitgegeven. Het eerste exemplaar werd door voorzitter Mieke Nolet-Conradi van Stichting Beuven Fonds uitgereikt aan zuster Augustine Moen, de laatste zuster van de Orde van de Zusters van de Goede Herder die nog in Witven woonde.