Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

The Lonely Boys: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:23.978.jpg|thumb|450px|foto (bewerkt) coll. Pieter van Otterdijk]]De popgroep '''The Lonely Boys'''  ontstond in 1961 op initiatief van [[Harrie Meulendijks]] en [[Harrie van Heugten]], beide uit [[Liessel]].
[[Bestand:23.978.jpg|thumb|450px|Vlnr: Harrie Meulendijks, Harrie van Heugten en Pieter van Otterdijk. foto collectie Pieter van Otterdijk]]
De popgroep '''The Lonely Boys'''  ontstond in 1961 op initiatief van [[Harrie Meulendijks]] en [[Harrie van Heugten]], beide uit [[Liessel]].





Versie van 6 mrt 2015 09:32

Vlnr: Harrie Meulendijks, Harrie van Heugten en Pieter van Otterdijk. foto collectie Pieter van Otterdijk

De popgroep The Lonely Boys ontstond in 1961 op initiatief van Harrie Meulendijks en Harrie van Heugten, beide uit Liessel.


Ze maakten wel eens muziek tijdens feestjes van 't gilde Jong Nederland en vonden het wel goed idee om een gitarist toe te voegen. Pieter van Otterdijk werd hiervoor gevraagd en het orkest The Lonely Boys was een feit. Toen het eerste echte openbare optreden zich aandiende haakte Harrie van Heugten af omdat zijn ouders vonden dat de school op de eerste plaats kwam. Tot overmaat van ramp kreeg Harrie Meulendijks een ongeluk met zijn brommer en belandde in het ziekenhuis. Zijn neven Henk en André Verberne, van de latere groep The Black Boys, hielpen Pieter van Otterdijk uit de brand. Na het herstel van Harrie Meulendijks diende zich een andere neef van Pieter van Otterdijk aan: Frans Aarts uit Asten. Twee gitaristen en een drummer was nog geen echt orkest en dus werd, via mevrouw Smeelen van muziekwinkel Smeelen[1] uit Asten, Harrie van Soest uit Heusden als accordeonist aangetrokken. De naam van de band werd gewijzigd in De Ricardo's.

Een Dynacord Eminentversterker met geluidsboxen, een echocord en twee microfoons (waarvan Pieter van Otterdijk er nog steeds een bezit) werden bij Joop Smeelen in Asten aangekocht. Inmiddels waren ook de gitaren vernieuwd in een Zweedse Hagstffim en een Italiaanse Eko. Op de accordeon werd een element geplaatst zodat iedere noot te horen was.
Ook de nieuwe bandsamenstelling mocht niet lang duren want Harrie Meulendijks ging trouwen en verhuisde naar Nistelrode. Via een krantadvertentie werd Tiny van der Heijden uit Helmond de nieuwe drummer.

Niet lang daarna, in april 1965, had Frans Aarts er genoeg van en hij werd vervangen door Dick Holleman, ook uit Asten. Er ging veel veranderen, allereerst de naam. Volgens Tiny van der Heijden was Flash een goede naam voor een beatgroep en zo geschiedde. Harrie van Soest ruilde zijn accordeon in tegen een basgitaar en Nederland was een beatgroep rijker. Brabant, Limburg en Gelderland werden bedolven onder remakes van nummers van The Kinks, The Troggs, The Rolling Stones, The Who enz.
Nadat de ouders van Dick Holleman bij een zeer ernstig ongeluk betrokken waren, waarbij zijn moeder overleed, besloot vader Holleman naar het westen van het land terug te keren. Dick moest dus stoppen bij Flash. Willy Vermulst, uit Helmond, die Pieter van Otterdijk nog kende van het Vliscoschooltje, werd als nieuwe gitarist gevonden. Vader Holleman besloot alsnog in Asten te blijven wonen en Dick werd de nieuwe basgitarist. Harrie van Soest verdween van het toneel.
Door Willy, een begaafd gitarist, werden vele instrumentals, van o.a. The Shadows, aan het repertoire toegevoegd. De groep kreeg een eigen manager: P. Jansen uit Helmond. Bij muziekhandel Servaas in Den Haag werd een nieuwe Marshall geluidsinstallatie en een gitaarcombo aangekocht. Later werd Harrie van Lierop, de latere toetsenist van de "New Four", ook nog aan de band toegevoegd. In 1968 hield de band, na een onderlinge strijd over het salaris van de manager, op te bestaan.

Na het uiteenvallen van Flash was Pieter van Otterdijk meerdere jaren diskjockey in café 't Oude Brouwhuis te Liessel. Hij zong in voor anderen in opnamestudio's en viel in voor zieke muzikanten bij meerdere bands.

Referenties
  1. De familie Smeelen opende later De Muziekfontein, een muziekwinkel in de Molenlaan in Deurne