Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Vugtven: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Het '''Vugtven''' is een toponiem dat gebruikt werd voor een aantal percelen grond tussen de Voortseweg en de Walsbergseweg ten oosten van de Kerkeindseweg...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 2: Regel 2:




De vroegst bekend vermelding van het toponiem is op de [[kadaster|kadastrale kaart]] van 1832. Ook op latere kadastrale en topografische kaarten komt het toponiem Vugtven voor. Ook de meer westelijk gelegen latere ontginningen tussen 1830 en 1880 werden tot het ''Vugtven'' gerekend. De benaming komt ook een enkele keer (1843) voor als ''Vuchtven''.  De meer oostelijk gelegen [[Vuchtvenweg]] ligt dus niet op de historische locatie van het ''Vugtven''.  
De vroegst bekend vermelding van het toponiem is van december 1801 toen landmeter Adriaan Coppens daar een aantal gemeentelijke percelen opmat voor de verkoop aan particulieren. Ook op de latere kadastrale en topografische kaarten komt het toponiem Vugtven voor. Ook de meer westelijk gelegen latere ontginningen tussen 1830 en 1880 werden tot het ''Vugtven'' gerekend. De benaming komt ook een enkele keer (1843) voor als ''Vuchtven''.  De meer oostelijk gelegen [[Vuchtvenweg]] ligt dus niet op de historische locatie van het ''Vugtven''.  


[[categorie:toponiem]]
[[categorie:toponiem]]

Huidige versie van 1 aug 2014 om 16:06

Het Vugtven is een toponiem dat gebruikt werd voor een aantal percelen grond tussen de Voortseweg en de Walsbergseweg ten oosten van de Kerkeindseweg.


De vroegst bekend vermelding van het toponiem is van december 1801 toen landmeter Adriaan Coppens daar een aantal gemeentelijke percelen opmat voor de verkoop aan particulieren. Ook op de latere kadastrale en topografische kaarten komt het toponiem Vugtven voor. Ook de meer westelijk gelegen latere ontginningen tussen 1830 en 1880 werden tot het Vugtven gerekend. De benaming komt ook een enkele keer (1843) voor als Vuchtven. De meer oostelijk gelegen Vuchtvenweg ligt dus niet op de historische locatie van het Vugtven.