Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Fruitweg: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
 
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1: Regel 1:
Het gedeelte van de '''Fruitweg''' achter de directeursvilla in [[Helenaveen]] werd rond 1900 ''Eerste laan naar Sevenum'' genoemd. Dit voormalige peelpad naar het gehucht ‘Steeg’ bij Sevenum kwam men als eerste tegen tijdens de vervening van ‘[[Het Helena-Veen]]’. Men werkte van zuid naar noord. Sinds 1890 ligt hier kwekerij ‘[[Koningstuin]]’. Deze planten- en boomkwekerij is met steun van Koning Willem III gesticht door [[Maatschappij Helenaveen]]. Men nam o.a. proeven met het kweken van fruitbomen. De ‘[[Koningskers]]’ is hier gekweekt.
Het gedeelte van de '''Fruitweg''' achter de directeursvilla in [[Helenaveen]] werd rond 1900 ''Eerste laan naar Sevenum'' genoemd. Dit voormalige Peelpad naar het gehucht ‘Steeg’ bij Sevenum kwam men als eerste tegen tijdens de vervening van ‘[[Het Helena-Veen]]’. Men werkte van zuid naar noord. Sinds 1890 ligt hier kwekerij ‘[[Koningstuin]]’. Deze planten- en bomenkwekerij is met steun van Koning Willem III gesticht door [[Maatschappij Helenaveen]]. Men nam o.a. proeven met het kweken van fruitbomen. De ‘[[Koningskers]]’ is hier als eerste gekweekt.


[[categorie:straat]]
[[categorie:straat]]

Huidige versie van 26 apr 2014 om 21:15

Het gedeelte van de Fruitweg achter de directeursvilla in Helenaveen werd rond 1900 Eerste laan naar Sevenum genoemd. Dit voormalige Peelpad naar het gehucht ‘Steeg’ bij Sevenum kwam men als eerste tegen tijdens de vervening van ‘Het Helena-Veen’. Men werkte van zuid naar noord. Sinds 1890 ligt hier kwekerij ‘Koningstuin’. Deze planten- en bomenkwekerij is met steun van Koning Willem III gesticht door Maatschappij Helenaveen. Men nam o.a. proeven met het kweken van fruitbomen. De ‘Koningskers’ is hier als eerste gekweekt.