Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Winkelcentrum De Wolfsberg: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(8 tussenliggende versies door 4 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:21.766.jpg|thumb|400px|Centrumplan Wolfsberg|
[[Bestand:21.766.jpg|thumb|400px|Centrumplan Wolfsberg|Centrumplan Wolfsberg]]
Centrumplan Wolfsberg]]
 
'''Wolfsberg''' is een door Hurks Vastgoedontwikkeling uit Eindhoven ontwikkeld en gerealiseerd winkelgebied in het centrum van [[Deurne]].  
'''Wolfsberg''' is een door Hurks Vastgoedontwikkeling uit Eindhoven ontwikkeld en gerealiseerd winkelgebied in het centrum van [[Deurne]].  




Na bijna 10 jaar discussie nam de gemeenteraad op 27 april 2004 de beslissing dat het plan door kon gaan. Direct daarna, op 1 mei, begon men met de sloop van jongerencentrum [[Den Deel]]. Het merendeel van dit winkelgebied met 170 appartementen, 10.000m2 winkeloppervlak, een nieuw onderkomen voor dans- en muziekschool [[Rick]], een nieuwe accomodatie voor de [[Koninklijke Harmonie Deurne]] en het [[Cultuurcentrum Martien van Doorne]] is in 2008 gerealiseerd.  
Na bijna tien jaar discussie nam de gemeenteraad op 27 april 2004 de beslissing dat het plan door kon gaan. Direct daarna, op 1 mei, begon men met de sloop van jongerencentrum [[Den Deel]]. Het merendeel van dit winkelgebied met 170 appartementen, 10.000 m² winkeloppervlak, een nieuw onderkomen voor dans- en muziekschool [[Rick]], een nieuwe accommodatie voor de [[Koninklijke Harmonie Deurne]] en het [[Cultuurcentrum Martien van Doorne]] werd in 2008 gerealiseerd.  


Tijdens een feestelijke (koop)zondag op 19 september 2010 is het nieuwe winkelcentrum officieel door [[Gerard Daandels|burgemeester Daandels]] geopend. Hiervoor zijn onder meer het oude [[winkelcentrum De Martinet]], [[Muziekhandel Berkers]], de [[Openbare bibliotheek]], de [[harmoniezaal]] en het sociaal-cultureel centrum [[De Vierspan]] afgebroken.  
Tijdens een feestelijke (koop)zondag op 19 september 2010 werd het nieuwe winkelcentrum officieel door [[Gerard Daandels|burgemeester Daandels]] geopend. Daarvoor moesten onder meer het oude [[winkelcentrum De Martinet]], [[muziekhandel Berkers]], de [[openbare bibliotheek]], de [[harmoniezaal]] en het sociaal-cultureel centrum [[De Vierspan]] worden afgebroken.  


Uitgangspunt voor de stedenbouwkundige opzet is het herstel van de vroegere straatwanden van [[Martinetstraat]] en De [[Wever]] en de creatie van een nieuwe winkelstraat, haaks op ''De Wever'', met de nieuwe naam [[Torenstraat]]. Tevens wordt het plein voor de vroegere bibliotheek gehandhaafd, dat de naam [[Wolfsberg]] krijgt. De vroegere [[Hogeweg]], onder bebouwing verdwenen in de jaren zestig, is niet hersteld.
Uitgangspunt voor de stedenbouwkundige opzet was het herstel van de vroegere straatwanden van [[Martinetstraat]] en [[De Wever]] en de creatie van een nieuwe winkelstraat, haaks op De Wever, met de nieuwe naam [[Torenstraat]]. Deze straat ligt ter plaatse van een vroeger voetpad tussen [[Harmoniestraat]] en De Wever. Tevens werd het plein voor de vroegere bibliotheek gehandhaafd, dat de naam [[Wolfsberg]] kreeg. De vroegere [[Hogeweg]], onder bebouwing verdwenen in de jaren zestig, werd niet hersteld.


Tot aan het einde van de zestiger jaren van de twintigste eeuw bestond dit gebied uit akkers, die deel uitmaakten van het akkercomplex [[de Deurnese Akker]] op de [[dekzandrug]] de [[Wolfsberg (dekzandrug)|Wolfsberg]].
Tot aan het einde van de zestiger jaren van de twintigste eeuw bestond dit gebied uit akkers, die deel uitmaakten van het akkercomplex [[de Deurnese Akker]] op de [[dekzandrug]] de [[Wolfsberg (dekzandrug)|Wolfsberg]].


De eerste winkels in het nieuwe winkelgebied werden eind 2006 geopend, namelijk Albert Heijn en Etos. In 2007 volgden onder meer de Brunawinkel en Intertoys. Tevens werd gestart met de bouw van de tweede fase aan de westzijde van het plein ''Wolfsberg'', op de plek van de vroegere Vierspan. In 2009 werd dit gedeelte, inclusief het [[Cultuurcentrum Martien van Doorne]] en een parkeergarage opgeleverd, waarna de bouw van de laatste fase begon. Deze omvat een bouwblok aan de noordzijde van De Wever, waarin onder meer C&A gevestigd is.


<gallery caption="Zo was het">  
<gallery caption="Zo was het">  
Regel 25: Regel 24:
</gallery>
</gallery>


De eerste winkels in het nieuwe winkelgebied werden eind 2006 geopend, namelijk de Albert Heijn en de Etos. In 2007 volgden onder meer de Bruna winkel en Intertoys. Tevens werd gestart met de bouw van de tweede fase aan de westzijde van het plein ''Wolfsberg'', op de plek van de vroegere Vierspan. In 2009 werd dit gedeelte, inclusief het [[Cultuurcentrum Martien van Doorne]] en een parkeergarage opgeleverd, waarna de bouw van de laatste fase begon. Deze omvat een bouwblok aan de noordzijde van de [[Wiemel|Wever]], waarin onder meer de C&A gevestigd is.
<gallery caption="Zo sloopte en bouwde men, fase 1 (24 december 2004)">
Bestand:WolfsbergDeurne_6.jpg
Bestand:WolfsbergDeurne_7.jpg
Bestand:WolfsbergDeurne_8.jpg
Bestand:WolfsbergDeurne_9.jpg
Bestand:WolfsbergDeurne_10.jpg
Bestand:WolfsbergDeurne_11.jpg
Bestand:WolfsbergDeurne_12.jpg
Bestand:WolfsbergDeurne_13.jpg
Bestand:WolfsbergDeurne_14.jpg
Bestand:WolfsbergDeurne_15.jpg
Bestand:WolfsbergDeurne_16.jpg
Bestand:WolfsbergDeurne_17.jpg
</gallery>


<gallery caption="Zo sloopte en bouwde men, fase 2 (3 december 2006)">
Bestand:MartinetDeurne.jpg
Bestand:MartinetDeurne_2.jpg
Bestand:MartinetDeurne_3.jpg
Bestand:MartinetDeurne_4.jpg
Bestand:MartinetWolfsberg1.jpg
Bestand:MartinetWolfsberg2.jpg
Bestand:DeWeverWolfsberg_1.jpg
Bestand:DeWeverWolfsberg_2.jpg
Bestand:WolfsbergDeurne_1.jpg
Bestand:WolfsbergDeurne_2.jpg
Bestand:WolfsbergDeurne_3.jpg
Bestand:WolfsbergDeurne_4.jpg
Bestand:WolfsbergDeurne_5.jpg
</gallery>
<gallery caption="Zo sloopte en bouwde men, fase 2 (21 juli 2007)">
File:DeWeverDeurne 1.jpg
File:DeWeverDeurne 2.jpg
File:MolenstraatDeurne 1.jpg
</gallery>


<gallery caption="Zo werd het">  
<gallery caption="Zo werd het">  
Regel 38: Regel 71:
Bestand:21.764.jpg
Bestand:21.764.jpg
</gallery>
</gallery>
Alle foto's op deze pagina zijn van de afkomstig van Harrold van de Burgt. Klik op een foto voor meer informatie.
De foto's op deze pagina zijn van de afkomstig van Luuk Keunen en Harold van der Burgt. Klik op een foto voor meer informatie.
 
 


{{
#display_point:
service=googlemaps
|address=Wolfsberg Deurne
|zoom=14
|height=500
|width=800
|type=hybrid
}}


==Externe links==
* [http://www.wolfsbergdeurne.nl Projectsite van de bouw]




[[Categorie:Wijk in Deurne]]
[[Categorie:Wijk in Deurne]]

Huidige versie van 30 sep 2023 om 14:42

Centrumplan Wolfsberg

Wolfsberg is een door Hurks Vastgoedontwikkeling uit Eindhoven ontwikkeld en gerealiseerd winkelgebied in het centrum van Deurne.


Na bijna tien jaar discussie nam de gemeenteraad op 27 april 2004 de beslissing dat het plan door kon gaan. Direct daarna, op 1 mei, begon men met de sloop van jongerencentrum Den Deel. Het merendeel van dit winkelgebied met 170 appartementen, 10.000 m² winkeloppervlak, een nieuw onderkomen voor dans- en muziekschool Rick, een nieuwe accommodatie voor de Koninklijke Harmonie Deurne en het Cultuurcentrum Martien van Doorne werd in 2008 gerealiseerd.

Tijdens een feestelijke (koop)zondag op 19 september 2010 werd het nieuwe winkelcentrum officieel door burgemeester Daandels geopend. Daarvoor moesten onder meer het oude winkelcentrum De Martinet, muziekhandel Berkers, de openbare bibliotheek, de harmoniezaal en het sociaal-cultureel centrum De Vierspan worden afgebroken.

Uitgangspunt voor de stedenbouwkundige opzet was het herstel van de vroegere straatwanden van Martinetstraat en De Wever en de creatie van een nieuwe winkelstraat, haaks op De Wever, met de nieuwe naam Torenstraat. Deze straat ligt ter plaatse van een vroeger voetpad tussen Harmoniestraat en De Wever. Tevens werd het plein voor de vroegere bibliotheek gehandhaafd, dat de naam Wolfsberg kreeg. De vroegere Hogeweg, onder bebouwing verdwenen in de jaren zestig, werd niet hersteld.

Tot aan het einde van de zestiger jaren van de twintigste eeuw bestond dit gebied uit akkers, die deel uitmaakten van het akkercomplex de Deurnese Akker op de dekzandrug de Wolfsberg.

De eerste winkels in het nieuwe winkelgebied werden eind 2006 geopend, namelijk Albert Heijn en Etos. In 2007 volgden onder meer de Brunawinkel en Intertoys. Tevens werd gestart met de bouw van de tweede fase aan de westzijde van het plein Wolfsberg, op de plek van de vroegere Vierspan. In 2009 werd dit gedeelte, inclusief het Cultuurcentrum Martien van Doorne en een parkeergarage opgeleverd, waarna de bouw van de laatste fase begon. Deze omvat een bouwblok aan de noordzijde van De Wever, waarin onder meer C&A gevestigd is.

De foto's op deze pagina zijn van de afkomstig van Luuk Keunen en Harold van der Burgt. Klik op een foto voor meer informatie.