Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis Vanaf 1 januari 2025 wordt dat Iedere eerste maandagochtend en derde woensdagochtend van de maand. |
Voedselbank Deurne: verschil tussen versies
(Nieuwe pagina aangemaakt met '400px|thumb|De overhandiging van de voedselpakketten van Stichting Vlooienmarkt Deurne aan de Voedselbank. De '''Stichting Voedselbank Deu...') |
Geen bewerkingssamenvatting |
||
Regel 19: | Regel 19: | ||
Wekelijks doen 73 gezinnen een beroep op de Voedselbank, waaronder gezinnen met zes kinderen een totaal van zo'n 150 personen worden voorzien. Het gaat om mensen die, vaak buiten hun schuld, in een financieel penibele situatie terecht zijn gekomen. Het aantal cliënten van de Voedselbank Deurne is de afgelopen jaren vrijwel constant gebleven. | Wekelijks doen 73 gezinnen een beroep op de Voedselbank, waaronder gezinnen met zes kinderen een totaal van zo'n 150 personen worden voorzien. Het gaat om mensen die, vaak buiten hun schuld, in een financieel penibele situatie terecht zijn gekomen. Het aantal cliënten van de Voedselbank Deurne is de afgelopen jaren vrijwel constant gebleven. | ||
[[categorie:Armenzorg]] |
Versie van 24 apr 2017 11:14
De Stichting Voedselbank Deurne (SVD) zet zich in voor huishoudens in Deurne, Asten en Someren die om wat voor reden dan ook in financiële problemen zijn gekomen en daardoor niet meer in hun eerste levensbehoefte kunnen voorzien.
De StichtingVoedselbank Deurne werd eind 2007 officieel opgericht om de gebruikers uit Deurne, Asten en Someren van de Voedselbank Helmond te kunnen blijven voorzien van voedselpakketten. De Voedselbank Helmond zou namelijk worden opgeheven.
De Voedselbank heeft haar verdeelpunt sinds juli 2015 aan Florijn 7 en is aangesloten bij de koepelorganisatie Voedselbank Nederland, die eenduidige regels hanteert voor het reilen en zeilen van voedselbanken. Verdeeld over het land is bovendien sprake van een heldere organisatiestructuur met regio's en clusters en daarnaast regionale distributiecentra. De voedselbank in Deurne behoort met een aantal andere voedselbanken tot de cluster Eindhoven. De cluster Eindhoven behoort weer tot de regio Zeeland en Brabant.
In de voormalige H. Geestkerk waar de voedselbank begon moest deze zich min of meer behelpen. In twaalf diepvrieskisten werden bijvoorbeeld de diepvriesproducten opgeslagen. In de eerste huisvesting van de voedselbank, in de voormalige H. Geestkerk, was het qua voorzieningen behelpen. Op 1 juli nam de SVD de praktijkruimte van de opleiding Consumptieve Beroepen in het voormalige Hub van Doornecollege aan de Haspelweg in Deurne in gebruik. Met behulp van bijdragen van het Oranjefonds en de stichting Maagdenhuis is de ruimte geschikt gemaakt en ingericht als voedselbank.
De Voedselbank werd daarna tijdelijk gevestigd in De Uitkomst, het voormalige Hub van Doornecollege aan de Haspelweg.
Zij doen dit door levensmiddelen die niet meer geschikt zijn voor de verkoop ,maar nog wel voor consumptie, wekelijks te verzamelen en aan te bieden aan armlastige gezinnen. De gezinnen moeten voldoen aan strenge normen om gebruik te kunnen maken van de Voedselbank.
Verder heeft de voedselbank in Deurne afspraken met de veiling in Venlo betreffende verse groenten en met de Voedselbank Venray. In Venray kunnen bij de verdeling op donderdag overgebleven producten opgehaald worden. Daarnaast kan de Voedselbank in Deurne rekenen op twee bakkers uit Deurne voor de levering met overtollig brood. Een voedselpakket voor een volwassene heeft een waarde van tussen de 20 en 30 euro.
Elk armlastig gezin woonachtig in Deurne, Asten of Someren kan zich aanmelden bij de Voedselbank Deurne. Aanmelding kan ook plaatsvinden door een hulpverlenende instantie, zoals bij het maatschappelijk werk. In Deurne valt dit onder Stichting Welzijn Deurne of een andere instantie, onder meer de kerk, gemeente, schuldhulpverlening, thuiszorg, vluchtelingenhulp etc.
Wekelijks doen 73 gezinnen een beroep op de Voedselbank, waaronder gezinnen met zes kinderen een totaal van zo'n 150 personen worden voorzien. Het gaat om mensen die, vaak buiten hun schuld, in een financieel penibele situatie terecht zijn gekomen. Het aantal cliënten van de Voedselbank Deurne is de afgelopen jaren vrijwel constant gebleven.