Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Rabo-clubsupport leverde dit jaar 765,88 euro op. Allen die op ons stemden hartelijk dank!
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Drumfanfare en majorettekorps De Vrolijke Tippelaars: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(bestand toegevoegd)
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:De Vrolijke Tippellaars drumband.jpg|thumb|400px|drumband de Vrolijke Tippelaars]]
[[Bestand:De Vrolijke Tippellaars drumband.jpg|thumb|400px|drumband de Vrolijke Tippelaars]]
[[Bestand:01.689.JPG|thumb|400px|De Vrolijke Tippelaars tijdens de demonstratie [[Ziekenhuis Deurne moet blijven]]]]
'''Drumfanfare en majorettekorps De Vrolijke Tippelaars''' werd rond 1962 opgericht  door [[Willem Lodewijk Dat (1908-1996)|Willem Dat]] in de [[Sint-Jozefparochie]] in [[Deurne]].
'''Drumfanfare en majorettekorps De Vrolijke Tippelaars''' werd rond 1962 opgericht  door [[Willem Lodewijk Dat (1908-1996)|Willem Dat]] in de [[Sint-Jozefparochie]] in [[Deurne]].



Versie van 10 aug 2015 11:19

Bestand:De Vrolijke Tippellaars drumband.jpg
drumband de Vrolijke Tippelaars
De Vrolijke Tippelaars tijdens de demonstratie Ziekenhuis Deurne moet blijven

Drumfanfare en majorettekorps De Vrolijke Tippelaars werd rond 1962 opgericht door Willem Dat in de Sint-Jozefparochie in Deurne.


In oktober 1971 werd door de drumband van De Vrolijke Tippelaars voor de eerste maal een wieleravondzesdaagse georganiseerd.

Willem Dat, oprichter van De Vrolijke Tippelaars, werd ter gelegenheid van het tienjarig bestaan in 1972 van de drumband, door het gemeentebestuur onderscheiden met de gemeentelijke erepenning in brons, die voor het eerst door burgemeester Hoebens als draagmedaille werd uitgereikt.

De Vrolijke Tippelaars, aanvankelijk als wandelvereniging in 1960 opgericht en twee jaar later ook verrijkt met een drumband, was vanaf het begin een begrip in de Sint-Jozefparochie en de naam van Willem Dat was daaraan onlosmakelijk verbonden. De drumband verleende vanaf het begin gemiddeld eenmaal per week zijn medewerking aan een of andere activiteit.

De drumband van De Vrolijke Tippelaars stond aanvankelijk onder leiding van Harrie Martens uit Liessel. Samen hadden Willem en Harrie alle stappen gezet die nodig waren om de groep jongelui uit de Sint-Jozefparochie gedisciplineerd als drumband op te laten treden. Het eerste publieke optreden was een serenade in Liessel op 20 september 1962. Op die dag werd in zaal De Sportvriend het huwelijk van hun instructeur gevierd. De serenade was voor het jonge paar een complete verrassing. Ook de Liesselse bevolking was totaal verrast want niemand in het dorp was hiervan op de hoogte.

Hoogtepunt in het bestaan van de drumband was het behalen van de eerste prijs op een concours in 1972 te Milheeze in de A-klasse.