Heeft u correcties, aanvullingen of foto's bij een artikel dan kunt u die hier mailen.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis
Vanaf 1 januari 2025 wordt dat Iedere eerste maandagochtend en derde woensdagochtend van de maand.

Bestand:28.073.jpg: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1: Regel 1:
Foto 28.073 - Detail boven de entree van het voormalige [[patronaatgebouw Rust Roest]] op de hoek [[Kerkstraat]]-[[Kruisstraat]], rond 1983.  
Foto 28.073 - Detail boven de entree van het voormalige [[patronaatgebouw Rust Roest]] op de hoek [[Kerkstraat]]-[[Kruisstraat]], rond 1983.  


Vermoedelijk is het beeld dat boven de ingang van Rust Roest op een console stond, een beeld van Franciscus. Hij wordt hier afgebeeld in het kleed van zijn orde (bruine pij met wit koord; in het afhangende gedeelte van het koord zijn drie knopen gelegd; bruine capuce, rond en stijf met kraagvormige schoudermantel; sandalen). Vaak heeft Franciscus een kruis, een boek en/of een doodskop bij zich. In dit geval een boek. Wellicht heeft hij ooit in de andere hand een kruis gehad. Of de stigmata ook gebeeldhouwd zijn is op deze foto niet te zien. Op [[:Bestand:17.718.jpg|foto 17.718]] wordt ook letterlijk een verwijzing naar St. Franciscus gemaakt.<br>
Vermoedelijk is het beeld dat boven de ingang van Rust Roest op een console stond, een beeld van Franciscus. Hij wordt hier afgebeeld in het kleed van zijn orde (bruine pij met wit koord; in het afhangende gedeelte van het koord zijn drie knopen gelegd; bruine capuce, rond en stijf met kraagvormige schoudermantel; sandalen). Vaak heeft Franciscus een kruis, een boek en/of een doodskop bij zich. In dit geval een boek. Wellicht heeft hij ooit in de andere hand een kruis gehad. Of de stigmata ook gebeeldhouwd zijn is op deze foto niet te zien. Op [[:Bestand:17.718.jpg|foto 17.718]] wordt ook letterlijk een verwijzing naar St. Franciscus gemaakt.[[Bestand:28.078.jpg|thumb|300px|right|Het beeld in de laadbak van een vrachtauto.<br>Foto: collectie oude parochie]]
Na de afbraak in 1989 kreeg het beeld een ereplaats in [[Jongerensociëteit Den Deel]].
Na de afbraak in 1989 kreeg het beeld een ereplaats in [[Jongerensociëteit Den Deel]].



Huidige versie van 28 sep 2014 om 18:28

Foto 28.073 - Detail boven de entree van het voormalige patronaatgebouw Rust Roest op de hoek Kerkstraat-Kruisstraat, rond 1983.

Vermoedelijk is het beeld dat boven de ingang van Rust Roest op een console stond, een beeld van Franciscus. Hij wordt hier afgebeeld in het kleed van zijn orde (bruine pij met wit koord; in het afhangende gedeelte van het koord zijn drie knopen gelegd; bruine capuce, rond en stijf met kraagvormige schoudermantel; sandalen). Vaak heeft Franciscus een kruis, een boek en/of een doodskop bij zich. In dit geval een boek. Wellicht heeft hij ooit in de andere hand een kruis gehad. Of de stigmata ook gebeeldhouwd zijn is op deze foto niet te zien. Op foto 17.718 wordt ook letterlijk een verwijzing naar St. Franciscus gemaakt.

Het beeld in de laadbak van een vrachtauto.
Foto: collectie oude parochie

Na de afbraak in 1989 kreeg het beeld een ereplaats in Jongerensociëteit Den Deel.

Aan weerszijden: ANNO 1924, het jaar dat het werd gebouwd.

Onder: Gevelversiering met opdruk "LPD" (staat voor Laus Plurima Deo) oftewel "De hoogste eer aan God" zie ook foto 07.268.

Deze foto vervangt foto:07.267.

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie28 sep 2014 10:22Miniatuurafbeelding voor de versie van 28 sep 2014 10:22600 × 403 (80 kB)AnnekevH (overleg | bijdragen)Foto 28.073 - Categorie:Collectie oude parochie

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt: