U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Stationsstraat 8

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:07.913.jpg|thumb|400px|Het reclamebord van ''Continental Banden'' is tegen de zijgevel van Stationsstraat 8 bevestigd.]]
Het '''café van de familie Van Griensven''' was gevestigd aan de [[Stationsstraat]] B.4 en kreeg na 1953 het huisnummer 8 toegewezen.
[[Bestand:Griensven, v P - De Gazelle als redder LR 01.jpg|thumb|400px|Voorpagina van een stripboekje van Gazelle. Coll. Jan van Loon.]]
Het café aan de '''[[Stationsstraat]] 8''' bestaat tenminste vanaf 1925.


'''Café Van Baars'''
In 1925 werd bij een verbouwing door de familie [[Van Griensven]] hun pand gesplitst en de huidige woningen Stationsstraat 8 en [[Stationsstraat 10]] gevormd. De panden kregen toen de adressen B.5 en B.6. In B.5 woonde [[Antonius Wilhelmus Bernardus van Baars (1896-1966)|Toon van Baars]] met zijn jonge gezin tot 1936. Het dubbelpand, dat eigendom was van [[Johannes Petrus Hubertus van Griensven (1851-1931)|Peer van Griensven senior]] kwam na zijn dood in 1931 in handen van zijn zoon [[Petrus Antonius van Griensven (1891-1975)|Peer junior]].


'''Café Van Griensven'''
'''Café Van Griensven'''


In 1936 zette Peer van Griensven het café samen met zijn ongehuwd gebleven oudste zus [[Johanna Maria van Griensven (1883-1966)|Janske van Griensven]] voort. In de praktijk was Janske de herbergierster en deed Peer de naastgelegen ijzerwinkel. De zolderzaal boven de winkel en de werkplaats was de oefenruimte voor de [[Koninklijke Harmonie Deurne|harmonie]].  
[[Johannes Petrus Hubertus van Griensven (1851-1931)|Peer van Griensven]] had rechts naast zijn winkel en werkplaats op het adres [[Stationsstraat 10]] ook nog een café op [[Stationsstraat 8|huisnummer 8]]. Boven de winkel en de werkplaats was een zaal, tevens oefenruimte voor de [[KHD]]. Het café werd beheerd door [[Johanna Maria van Griensven (1883-1966)|Janske van Griensven]], zij was de oudste zus van Peer.


'''Café Timmers'''
'''Café Timmers'''
Regel 20: Regel 14:
Na de overname van het café door Jan Thielen, een schoonzoon van Janus Timmers, ging het café Thielen heten.
Na de overname van het café door Jan Thielen, een schoonzoon van Janus Timmers, ging het café Thielen heten.


'''Café In den Sleutel'''
'''Café Zaal In den Sleutel'''


Heden is in dit pand ''café Zaal in den Sleutel'' van de familie Van Hoof gevestigd. In de volksmond ook wel aangeduid met “Café Van Hoof”  
Anno 2011 is in dit pand ''café Zaal in den Sleutel'' van de familie Van Hoof gevestigd. In de volksmond ook wel aangeduid met “Café Van Hoof”  


[[categorie:Adres|Stationsstraat 008]]
{{DEFAULTSORT: Griensven Van}}
[[categorie:café]]
[[categorie: café]]
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)