U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis

Bewerken van Renier de Bijl (1837-1926)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 44: Regel 44:
}}
}}
|}
|}
Vóór de bouw van de nieuwe lagere school in 1875 schreef de Helmondse architect M. Dreesen, die de school getekend had, een brief naar het Deurnese gemeentebestuur , waarin hij er sterk op aandrong om een opzichter aan te stellen bij de bouw van de school, vooral omdat daarbij meerdere partijen betrokken waren. Hij adviseerde om ''zekere R. de Bijl uit Lith ... een daartoe geschikt persoon''  daarvoor te nemen. In die brief meldde Geenen dat De Bijl tegen een beloning van 60 gulden per maand daartoe wel genegen zou zijn ''waarvoor hij dan tevens nog voor zoo veel mogelijk ten behoeve der gemeente werkzaam'' was. De Bijl werd met algemene stemmen voor die functie aangenomen.
Vóórj de bouw van de nieuwe lagere school in 1875 schreef de Helmondse architect M. Dreesen, die de school getekend had, een brief naar het Deurnese gemeentebestuur , waarin hij er sterk op aandrong om een opzichter aan te stellen bij de bouw van de school, vooral omdat daarbij meerdere partijen betrokken waren. Hij adviseerde om ''zekere R. de Bijl uit Lith ... een daartoe geschikt persoon''  daarvoor te nemen. In die brief meldde Geenen dat De Bijl tegen een beloning van 60 gulden per maand daartoe wel genegen zou zijn ''waarvoor hij dan tevens nog voor zoo veel mogelijk ten behoeve der gemeente werkzaam'' was. De Bijl werd met algemene stemmen voor die functie aangenomen.


Het huis op het perceel, kadastraal bekend als E 1463, bouwde Renier de Bijl op een perceel grond dat hij op 3 september 1877 voor 150 gulden had gekocht van [[Andries Lutters (1845-1926)|Andries Lutters]]. Op 4 maart 1878 nam hij een hypotheek van 700 gulden van [[Leonardus Goossens (1842-1924)|Leon Goossens]] om de bouw van zijn huis te financieren. Dat huis stond ter hoogte van het tegenwoordige adres [[Oude Liesselseweg 56]] en werd na zijn overlijden verkocht aan de famiile Van der Grient uit Amersfoort. Later werd het eigendom van de vrouw van timmerman [[Antonius Verhoeven (1903-1987)|Toon Verhoeven]].
Het huis kadastraal E 1463 bouwde Renier de Bijl op een perceel grond dat hij op 3 september 1877 voor 150 gulden had gekocht van [[Andries Lutters (1845-1926)|Andries Lutters]]. Op 4 maart 1878 nam hij een hypotheek van 700 gulden van [[Leonardus Goossens (1842-1924)|Leon Goossens]] om de bouw van zijn huis te financieren. Dat huis stond ter hoogte van het tegenwoordige adres [[Oude Liesselseweg 56]] en werd na zijn overlijden verkocht aan de famiile Van de Grient uit Amersfoort. Later werd het eigendom van timmerman [[Antonius Verhoeven (1903-1987)|Toon Verhoeven]].


Op 20 oktober 1911 kocht Renier bij een publieke verkoop het pand C 1811 en C 1812, bestaande uit twee woningen voor 1.880 gulden van veldwachter  [[Franciscus Althuizen (1830-1917)|Francis Althuizen]]. Hij verkocht het acht jaar later aan zijn zoon Dorus.
Op 20 oktober 1911 kocht Renier bij een publieke verkoop het pand C 1811 en C 1812, bestaande uit twee woningen voor 1.880 gulden van veldwachter  [[Franciscus Althuizen (1830-1917)|Francis Althuizen]]. Hij verkocht het acht jaar later aan zijn zoon Dorus.
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)