U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Postkantoor (Posthoek)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:30.704.jpg|right|250px|]]
[[Bestand:12.678.jpg|thumb|350px|Het postkantoor in augustus 1984.<br>Foto collectie Ton Hartjens.]]  
[[Bestand:12.678.jpg|thumb|350px|Het postkantoor in augustus 1984.<br>Foto collectie Ton Hartjens.]]  
Het '''postkantoor''' aan de '''Posthoek''' deed van 25 juli 1969 tot 2007 als zodanig dienst en was de opvolger van het [[postkantoor (Markt)|postkantoor]] aan de [[Markt]].
Het '''postkantoor''' aan de '''Posthoek''' deed van 25 juli 1969 tot 2007 als zodanig dienst en was de opvolger van het [[postkantoor (Markt)|postkantoor]] aan de [[Markt]].
   
   


Bij het bouwrijp maken van de grond voor de bouw van het postkantoor werden in maart 1969 in de bouwput twee drinkwaterputten, vervaardigd van uitgeholde boomstammen, aangetroffen.<ref>Jaarverslag 1969 van de Rijksdienst voor het Oudeheidkundig Bodemonderzoek bladzijde 56.</ref>
== Posthoek ==


Alhoewel het pand met de publieksingang aan de [[Martinetstraat]] lag, was het postadres en het adres van de bovenwoning [[Posthoek]] 2. De straat Posthoek werd omstreeks 2010 onderdeel van de Harmoniestraat.  
Aanvankelijk lag het pand met de ingang aan de [[Martinetstraat]]. Toen de publieksfunctie van het postkantoor verviel, wijzigde het adres in [[Posthoek]] 2. De straat Posthoek werd omstreeks 2010 onderdeel van de Harmoniestraat.  


In juni 1983 werd de straat bij het postkantoor opengesteld voor het verkeer. Deze nieuwe straat ''Posthoek'' vloeide voort uit plannen van het college van burgemeester en wethouders voor de verkeersafwikkeling in het centrum en leidde tot een kortere aansluiting tussen de [[Martinetstraat]] en de parkeerterreinen achter [[de Vierspan]] en Albert Heijn.
In juni 1983 werd de straat bij het postkantoor opengesteld voor het verkeer. Deze nieuwe straat ''Posthoek'' voort uit plannen van het college van burgemeester en wethouders voor de verkeersafwikkeling in het centrum en leidde tot een kortere aansluiting tussen de [[Martinetstraat]] en de parkeerterreinen achter [[de Vierspan]] en Albert Heijn.


Ook vanuit de [[Burgemeester van Beekstraat]] mocht het gemotoriseerd verkeer  linksaf slaan om van deze weg gebruik te maken. Voor het deel van de Martinetstraat tussen de Burgemeester van Beekstraat en de Posthoek was sinds dat jaar de Martinetstraat tweerichtingverkeer.
Ook vanuit de [[Burgemeester Van Beekstraat]] mocht het gemotoriseerd verkeer  linksaf slaan om van deze weg gebruik te maken. Voor dat deel van de Martinetstraat dat tussen de Burgemeester Van Beekstraat en de (nieuwe) Posthoek lag mocht sinds dat jaar de Martinetstraat in twee richtingen bereden worden.


== Sluiting ==
== Sluiting ==
In 2007 sloot het postkantoor definitief haar deuren en verhuisde de baliefunctie van het postkantoor naar de nieuwe Bruna-winkel aan de [[Wolfsberg (winkelcentrum)|Wolfsberg]]. Bij het postkantoor werkten toen nog vijf mensen. Eén van hen verhuisde mee naar de balie van het nieuwe postkantoor.


De vestiging in de Bruna-winkel werd een volwaardig postkantoor met alle diensten, van postzegels tot het overschrijven van kentekens en van postpakketjes tot Postbank, zoals die ook het  postkantoor aan de Posthoek had geboden.
In 2007 sloot het postkantoor sloot definitief haar deuren en verhuisden de baliefuncties van het postkantoor naar de nieuwe Bruna-winkel aan de [[Wolfsberg (winkelcentrum)|Wolfsberg]] . Bij het postkantoor werkten vijf mensen. Eén van hen verhuisde mee naar de balie van het nieuwe postkantoor.
 
De vestiging in de Bruna-winkel werd een volwaardig postkantoor met alle diensten, van postzegels tot het overschrijven van kentekens en van postpakketjes tot Postbank die ook het  postkantoor aan de Posthoek had geboden.


In 2012 werd het inmiddels ongebruikte gebouw te koop aangeboden. In het gebouw werd tot die tijd nog post gesorteerd, en van daaruit gedistribueerd.  
In 2012 werd het inmiddels ongebruikte gebouw te koop aangeboden. In het gebouw werd tot die tijd nog post gesorteerd, en van daaruit gedistribueerd.  
Regel 30: Regel 30:
12.782.jpg|
12.782.jpg|
16.243.jpg|
16.243.jpg|
30.705.jpg
</gallery>
</gallery>


{{Appendix}}
[[Categorie:Bouwwerk in Deurne]]
[[Categorie:Bouwwerk in Deurne]]
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)

Op deze pagina gebruikte sjablonen: