U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Petrus Johannes Joosten (1852-1942)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 33: Regel 33:


Van de viering van hun gouden huwelijksfeest op 8 februari 1934 verscheen daags daarna in de Provinciale Noordbrabantsche en 's Hertogenbossche courant het volgende verslag:
Van de viering van hun gouden huwelijksfeest op 8 februari 1934 verscheen daags daarna in de Provinciale Noordbrabantsche en 's Hertogenbossche courant het volgende verslag:
:''DEURNE, 8 Febr. Heden vierde het echtpaar J. Joosten-Vincken de gouden bruiloft. De buurschap had aan het huis en op den weg naar de [[Sint-Willibrorduskerk (Deurne)|kerk]] versieringen aangebracht; er waren o.a. drie prachtige [[Ereboog|eerebogen]]. [[Antonius Franciscus Coolen (1897-1961)|Antoon Coolen]], gebuur van de feestelingen, had spreuken samengesteld voor de plakkaten, die in de bogen, aan het huis en de kerk waren aangebracht. De dag begon met twee gezongen H. Missen voor de twee overleden kinderen, n.l. de Eerw. Pater Jozef Joosten, op de Philippijnen gestorven en Hanneke Joosten, die op school waar zij werd opgeleid tot Zuster-onderwijzeres, reeds jong overleed.<br>Te 9 uur ving een plechtige H. Mis tot intentie der feestelingen aan, gecelebreerd door den Z.Eerw. heer pastoor. De gouden echtelieden waren in schoonen stoet ter kerke gevoerd, met de [[Koninklijke Harmonie Deurne|harmonie]] en gardes d'honneurs voorop en voorafgegaan door bruidjes die schoone, levende bloemen droegen. De pastoor hield na het H. Evangelie een hartelijke toespraak.<br>Toen de stoet, gevormd door ruim 20 auto's met de familieleden, weer aan de woning gearriveerd was hield [[Eijmbertus Henricus Swinkels (1870-1949)|de heer Swinkels]] daar namens de buurt een hartelijke toespraak onder aanbieding van twee groote portretten in gouden lijst. De burgemeester voerde het woord namens [[Gemeentebestuur 1931-1935|gemeentebestuur]] en harmonie. Namens het gouden paar dankte de zoon.<br>Onder de genoodigden merkten we op de WelEerw. Paters [[Henricus Geurtjens (1875-1957)|Geurtjens]], [[Henricus van Mierlo (1884-1971)|v. Mierio]] en [[Eimericus Hubertus Petrus Maria Goossens (1893-1979)|Goossens]], allen Deurneschen en Ordebroeders van wijlen Pater Jozel Joosten. In den loop van den avond brachten harmonie Deurne en [[Deurnes Mannenkoor (1926-1946)|Deurne's Mannenkoor]] de gebruikelijke serenades.<ref>Zie Delpher: [https://resolver.kb.nl/resolve?urn=MMSADB01:000015958:mpeg21:p007 Provinciale Noordbrabantsche en 's Hertogenbossche courant van  9 februari 1934.]</ref>
:''DEURNE, 8 Febr. Heden vierde het echtpaar J. Joosten-Vincken de gouden bruiloft. De buurschap had aan het huis en op den weg naar de [[Sint-Willibrorduskerk (Deurne)|kerk]] versieringen aangebracht; er waren o.a. drie prachtige [[Ereboog|eerebogen]]. [[Antonius Franciscus Coolen (1897-1961)|Antoon Coolen]], gebuur van de feestelingen, had spreuken samengesteld voor de plakkaten, die in de bogen, aan het huis en de kerk waren aangebracht. De dag begon met twee gezongen H. Missen voor de twee overleden kinderen, n.l. de Eerw. Pater Jozef Joosten, op de Philippijnen gestorven en Hanneke Joosten, die op school waar zij werd opgeleid tot Zuster-onderwijzeres, reeds jong overleed.<br>Te 9 uur ving een plechtige H. Mis tot intentie der feestelingen aan, gecelebreerd door den Z.Eerw. heer pastoor. De gouden echtelieden waren in schoonen stoet ter kerke gevoerd, met de [[Koninklijke Harmonie Deurne|harmonie]] en gardes d'honneurs voorop en voorafgegaan door bruidjes die schoone, levende bloemen droegen. De pastoor hield na het H. Evangelie een hartelijke toespraak.<br>Toen de stoet, gevormd door ruim 20 auto's met de familieleden, weer aan de woning gearriveerd was hield [[Eijmbertus Henricus Swinkels (1870-1949)|de heer Swinkels]] daar namens de buurt een hartelijke toespraak onder aanbieding van twee groote portretten in gouden lijst. De burgemeester voerde het woord namens [[Gemeentebestuur 1931-1935|gemeentebestuur]] en harmonie. Namens het gouden paar dankte de zoon.<br>Onder de genoodigden merkten we op de WelEerw. Paters [[Henricus Geurtjens (1875-1957)|Geurtjens]], [[Henricus van Mierlo (1884-1971)|v. Mierio]] en [[Eimericus Hubertus Petrus Maria Goossens (1893-1979)|Goossens]], allen Deurneschen en Ordebroeders van wijlen Pater Jozel Joosten. In den loop van den avond brachten harmonie Deurne en [[Deurnes Mannenkoor (1926-1946)|Deurne's Mannenkoor]] de gebruikelijke serenades.<ref>Zie Delpher: [https://resolver.kb.nl/resolve?urn=MMSADB01:000015958:mpeg21:p007 Provinciale Noordbrabantsche en 's Hertogenbossche courant van  9 februari 1934.</ref>


Petrus was lid van de [[Derde Orde]] en diamanten lid van de [[Heilige Familie]]
Petrus was lid van de [[Derde Orde]] en diamanten lid van de [[Heilige Familie]]
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)