U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Johannes Martinus Bankers (1871-1952)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 36: Regel 36:
# Petronella (Nelly), (Deurne 28 augustus 1914 - Deurne 10 juni 1941). Zij bleef ongehuwd. Zie bidprentje [http://bidprentjesarchief.nl/?pagina=nba-show-form&id=6655&i=34 NBA]
# Petronella (Nelly), (Deurne 28 augustus 1914 - Deurne 10 juni 1941). Zij bleef ongehuwd. Zie bidprentje [http://bidprentjesarchief.nl/?pagina=nba-show-form&id=6655&i=34 NBA]


=== Op de vuist ===
=== Op de Vuist ===
Op 30 november 1907 kregen Jan Bankers en [[Johannes Verbaarschot (1874-1946)|Johannes Verbaarschot]] het aan de stok met Dorus van Dooren uit Bakel, bijgenaamd ''de burgemeester van Bakel'' vanwege zijn grote grondbezit in die plaats. Dorus bouwde 'n boerderij in de Kuundert, aan de Kaweise loop. Echter met zijn karrenvrachten vol stenen, vanaf de steenoven, vernielde hij de weg naar ''d'uwsel'' (''de eeuwsels'' aan de Deurnese kant van de Kaweise loop, nabij de Kuundert) waar Jan Bankers ook grond bezat. De ruzie liep op tot 'n handgemeen. Op 8 januari 1908 veroordeelde de kantonrechter in Roermond Jan Bankers tot 21 dagen en Johannes Verbaarschot tot tien dagen hechtenis.<ref>Mededeling Peter Bankers en [[Deurnese Gedaagden]] deel 2, bladzijde 117.</ref> Niemand had toen kunnen vermoeden dat hun kleinkinderen nog eens samen in het huwelijksbootje zouden stappen.  
Rond 1902 kreeg Jan Bankers het aan de stok met Dorus van Dooren, uit Bakel, bijgenaamd ''de burgemeester van Bakel'' vanwege zijn grote grondbezit in die plaats. Dorus bouwde 'n boerderij in de Kuundert, aan de Kaweise loop. Echter met zijn karrevrachten vol stenen, vanaf de steenoven, vernielde hij de weg naar 'd'uwsel' (''de eeuwsels'' aan de Deurnese kant van de kaweise loop, nabij de Kuundert) waar Jan ook grond bezat. De ruzie liep op tot 'n vuistgemeen, welke voor Jan resulteerde in enige dagen hechtenis. Niemand had toen kunnen vermoeden dat 1 van hun beide klein kinderen later in het huwelijksbootje zouden stappen.  
   
   


{{Appendix}}
{{DEFAULTSORT:Bankers,Johannes}}
{{DEFAULTSORT:Bankers,Johannes}}
[[categorie:Bankers|Johannes]]
[[categorie:Bankers|Johannes]]
[[categorie:landbouwer]]
[[categorie:landbouwer]]
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)