DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker, en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem (t/m 24 september) bij de Rabo Club Support op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

Bewerken van Johanna Antonetta Henriette Dietvorst (1910-1989)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 12: Regel 12:
| beroep(en)    = directrice, costumière
| beroep(en)    = directrice, costumière
}}
}}
[[Bestand:Deurne pa ma CH Ivo Romein 01-06-1946 LR.jpg|thumb|300px|Johanna Haest-Dietvorst voor huize De Romein met haar man en kinderen Carol en Ivo.]]
[[Bestand:Deurne pa ma CH Ivo Romein 01-06-1946 LR.jpg|thumb|200px|Mevr. Haest-Dietvorst voor huize De Romein met haar man en kinderen Carol en Ivo.]]
'''Johanna Antonetta Henriette Dietvorst (1910-1989)''' was de echtgenote van [[Lambertus Antonius Haest (1909-1972)]] en woonde met haar gezin van 1942 tot 1946 in huize [[De Romein]].
'''Johanna Antonetta Henriette Dietvorst''' was de echtgenote van [[Lambertus Antonius Haest (1909-1972)]] en woonde met haar gezin van 1942 tot 1946 in huize [[De Romein]].




Ze was een dochter van [[Johannes Dietvorst (1870-1949)]] en Minette Jalink (Bergen op Zoom 22 februari 1871 - Geldrop 14 maart 1942). Ze huwde op 30 mei 1936 in Antwerpen met Lambertus Antonius Haest.


Ze was een dochter van [[Johannes Dietvorst (1870-1949)]] en Minette Jalink (1871-1942).  
Ze was er altijd trots op dat zij al op de lagere school werd onderwezen in de franse taal. Ze ging daarna naar de mulo. Als 20-jarige haalde ze op 18 december 1930 met fraaie cijfers haar vakdiploma costumière van de Vereeniging van Mode-Vakscholen in Nederland in Den Haag.  


Johanna huwde op 30 mei 1936 in Antwerpen met Lambertus Antonius Haest.
Toen ze op 14 april 1941 in Geldrop bij de N.V. Tweka Tricotfabrieken ging werken was deze onder Duits beheer. Ze werkte er tot 13 maart 1943 als directrice van de knip- en confectieafdeling en was ook belast met het ontwerpen van nieuwe modellen. Ze was enthousiast en toonde tact bij de leiding van het personeel, volgens een getuigschrift van 13 maart 1943 van dr. R. Vogel, Treuhänder. Toen ze de knipzaal van Tweka verliet in verband met de verhuizing van het gezin naar huize De Romein in [[Deurne]], waar haar man directeur van het Gewestelijk Arbeidsbureau geworden was, kreeg ze een afscheidsbrief van het personeel waarin men haar prees om de aangename sfeer en humane leiding.


Ze was er altijd trots op dat zij al op de lagere school werd onderwezen in de franse taal. Ze ging daarna naar de mulo. Als twintig-jarige haalde ze op 18 december 1930 met fraaie cijfers haar vakdiploma costumière van de Vereeniging van Mode-Vakscholen in Nederland in Den Haag.
Ze stelde veel belang in culturele zaken. Maar ook de dagelijkse politiek en de roddel hadden haar aandacht; dagelijks las ze de Telegraaf, een krant die haar man betitelde als een "rotkrant", van de eerste tot de laatste pagina. In tegenstelling tot haar man, die zeer katholiek gelovig was, "geloofde" zij het wel. Ze beweerde altijd dat ze in verband met haar astma bisschoppelijke dispensatie had om het zondagse kerkbezoek te verzuimen.
 
Toen ze op 14 april 1941 in Geldrop bij de N.V. Tweka Tricotfabrieken ging werken was deze onder Duits beheer. Ze werkte er tot 13 maart 1943 als directrice van de knip- en confectieafdeling en was ook belast met het ontwerpen van nieuwe modellen. Ze was enthousiast en toonde tact bij de leiding van het personeel, volgens een getuigschrift van 13 maart 1943 van dr. R. Vogel, Treuhänder. Toen ze de knipzaal van Tweka verliet in verband met de verhuizing van het gezin naar huize De Romein in Deurne, waar haar man directeur van het Gewestelijk Arbeidsbureau geworden was, kreeg ze een afscheidsbrief van het personeel waarin men haar prees om de aangename sfeer en humane leiding.
 
Johanna stelde veel belang in culturele zaken. Maar ook de dagelijkse politiek en de roddel hadden haar aandacht; dagelijks las ze de Telegraaf, een krant die haar man betitelde als een "rotkrant", van de eerste tot de laatste pagina. In tegenstelling tot haar man, die zeer katholiek gelovig was, "geloofde" zij het wel. Ze beweerde altijd dat ze in verband met haar astma bisschoppelijke dispensatie had om het zondagse kerkbezoek te verzuimen.


Ze was een geoefend zwemster en nam haar oudste zoon Carrie als baby al op haar nek mee in het water van het Eindhovense Sportfondsenbad. Daarnaast speelden zij en haar man bridge.
Ze was een geoefend zwemster en nam haar oudste zoon Carrie als baby al op haar nek mee in het water van het Eindhovense Sportfondsenbad. Daarnaast speelden zij en haar man bridge.
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)