U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Godefridus van Schaijk (1870-1945)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 40: Regel 40:
Hij was lid van de [[H. Familie]].
Hij was lid van de [[H. Familie]].


Op 27 november 1892 was de ploegbaas Godefridus van Schaijk, samen met de gebroeders Antonius en [[Johannes Munsters (1870-1970)|Johannes Munsters]] en [[Jan Hendrik van Ooij (1870-1952)|Jan Hendrik van Ooij]], in het huis van Martinus Evers. Toen de gebroeders Munsters en Van Ooij slaande ruzie kregen met Van Schaijk  gebood Evers hen om zijn huis te verlaten maar zij gaven daaraan geen gehoor. In de herberg van Pieter Munsters werd Van Schaijk nog eens flink aangepakt en mishandeld door de gebroeders Munsters. Vader Van Schaijk eiste als beledigde partij een schadevergoeding van 121 gulden. De rechter wees tijdens de rechtszitting op 31 januari 1893 die eis af maar veroordeelde de gebroeders Munsters en Van Ooij wel tot ieder een maand gevangenisstraf en betaling van de gerechtskosten. De bewijsstukken van de vechtpartij, een kapotte stenen pot, jas en pet, werden teruggeven aan Godefridus van Schaijk.<ref>Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL) Arrondissementsrechtbank Roermond inv.nr. 77 rol nr. 57.</ref>
Op 27 november 1892 was de ploegbaas Godefridus van Schaijk, samen met de gebroeders Antonius en [[Johannes Munsters (1870-1970)|Johannes Munsters]] en [[Jan Hendrik van Ooij (1870-1952)|Jan Hendrik van Ooij]], in het huis van Martinus Evers. Toen de gebroeders Munsters en Van Ooij slaande ruzie kregen met Van Schaijk  gebood Evers hen om zijn huis te verlaten maar zij gaven daaraan geen gehoor. In de herberg van Pieter Munsters werd Van Schaijk nog eens flink aangepakt en mishandeld door de gebroeders Munsters. Vader Van Schaijk eiste als beledigde partij een schadevergoeding van 121 gulden. De rechter wees tijdens de rechtszitting op 31 januari 1893 die eis af maar veroordeelde de gebroeders Munsters en Van Ooij wel tot ieder een maand gevangenisstraf en betaling van de gerechtskosten. De bewijsstukken van de vechtpartij, een kapotte stenen pot, jas en pet, werden teruggeven aan Godefridus van stuk.<ref>Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL) Arrondissementsrechtbank Roermond inv.nr. 77 rol nr. 57.</ref>




Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)