DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker, en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem (t/m 24 september) bij de Rabo Club Support op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

Bewerken van Francis van den Bekerom (1918-1977)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 21: Regel 21:


Hij werkte in 1944 korte tijd als kapelaan in de parochie Soesterberg.<br>
Hij werkte in 1944 korte tijd als kapelaan in de parochie Soesterberg.<br>
In december 1945 kreeg hij de benoeming voor Australisch Nieuw-Guinea, maar kon pas een vol jaar later vanuit Antwerpen vertrekken.<br>
In december 1945 kreeg hij de benoeming voor Australisch Nieuw Guinea, maar kon pas een vol jaar later vanuit Antwerpen vertrekken.
Tot 1964 was hij in Nieuw-Guinea werkzaam in het moeilijke Sepik-district.<br>
Tot 1964 is hij in Nieuw Guinea werkzaam geweest in het moeilijke Sepik district. <br>Hij had oog voor de materiële ontwikkeling en om leiding te kunnen geven bij het onderhoud van dieselmotoren ging hij tijdens het verlof van 1954 een tijd incognito werken bij de DAF fabrieken in Eindhoven.  
Hij had oog voor de materiële ontwikkeling en om leiding te kunnen geven bij het onderhoud van dieselmotoren ging hij tijdens het verlof van 1954 een tijd incognito werken bij de DAF-fabrieken in Eindhoven.<br>
Een ongeluk met de motorfiets was er de oorzaak van dat hij in 1964 voorgoed naar Nederland terugkeerde.
Een ongeluk met de motorfiets was er de oorzaak van dat hij in 1964 voorgoed naar Nederland terugkeerde.


Drie maanden na zijn terugkeer werd hij kapelaan in de St.-Antoniusparochie (Philipsdorp) in Eindhoven en in 1966 kapelaan in Liessel.<br>
Drie maanden na zijn terugkeer werd hij kapelaan in de St. Antonius parochie (Philipsdorp) in Eindhoven en in 1966 kapelaan in Liessel, een kerkdorp van Deurne. <br>
Toen het werk in Liessel en aan de [[R.-k. huishoudschool Sancta Maria|huishoudscholen te Deurne]] en Eindhoven hem te zwaar werd, besloot hij naar het bisdom van zijn herkomst te gaan en werd hij in februari 1972 kapelaan van de St.-Martinusparochie in Weert, waar hij bijzonder belast was met de catechese op de lagere scholen van de stad.
Toen echter het werk in Liessel en aan de verschillende huishoudscholen (Deurne, Eindhoven) hem te zwaar werd, besloot hij naar het bisdom van zijn herkomst te gaan en werd hij in februari 1972 kapelaan van de St. Martinusparochie in Weert, waar hij bijzonder belast was met de catechese op de lagere scholen van de stad.


Al in Liessel had hij last van hartklachten en na een onderzoek in Eindhoven bleek een operatie noodzakelijk. De operatie werd uitgevoerd in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Na de operatie traden ernstige complicaties op en hij werd overgeplaatst voor nierdialyse naar het St.-Lucasziekenhuis.
Al in Liessel had hij last van hartklachten en na een onderzoek in Eindhoven bleek een operatie noodzakelijk. De operatie werd uitgevoerd in het O.L. Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Na de operatie traden ernstige complicaties op en hij werd overgeplaatst voor nierdialyse naar het St. Lucas ziekenhuis.
Op 19 september 1977 overleed hij daar en werd begraven op het kerkhof van zijn geboorteplaats Horst.
Op 19 september 1977 is hij daar overleden en begraven op het kerkhof van zijn geboorteplaats Horst.


==Bewoners van het Missiehuis==
==Bewoners van het Missiehuis==
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)