U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Diepvrieshuis

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 17: Regel 17:
'''Walsberg'''
'''Walsberg'''


De Venrayse Courant van 14 juni 1958 meldde dat er in Walsberg een coöperatieve diepvriesvereniging was opgericht die toen al 40 leden had. De kluis zou 60 laden gaan bevatten. De officiële naam was: Coöperatieve vereniging tot exploitatie van diepvrieskluizen. De vergunning tot de bouw van de kluis werd op 7 augustus 1959 verleend. Het kluisje werd gebouwd op grond van de [[Sint-Gerardus Majellaparochie]], oostelijk van de pastorie en kreeg als adres Milhezerweg 11a. Het gebouwtje werd in juni 1960, na de inzegening door [[Marinus van de Ven (1907-1998)|pastoor Van de Ven]], officieel door locoburgemeester [[Antonius Lambertus Adrianus Swinkels|Antoon Swinkels]] geopend. Bij de opening waren vertegenwoordigers van [[Boerenbond Deurne]], [[Boerenleenbank Deurne]], de technische dienst van de Coöperatieve Handelsvereniging Veghel (CHV), de aannemer en een vertegenwoordiger van de firma Zwaai, die de vriesinstallatie leverde, aanwezig. Voorzitter Mies Hermans van de Stichting memoreerde in zijn begroetingswoord de grote moeilijkheden die men had gehad met het vinden van een geschikt bouwterrein voor het bouwen van het diepvrieshuis. Doordat pastoor Van de Ven een gedeelte van zijn tuin af wilde staan kon men met de hulp van de gemeente bouwen. De voorzitter dankte hiervoor de pastoor. Na de inzegening hield de locoburgemeester een korte toespraak. Hij zag in de opening van dit vrieshuis een nieuw bewijs van de gemeenschapszin van de bewoners van de Walsberg want hij stelde vast dat niet alleen de boeren maar ook andere bevolkingsgroepen er aan deelnamen. Na sluiting van de kluis werd het nog bestaande gebouwtje rond 1971 aangekocht door de eigenaar van de grond en als garage in gebruik genomen.
De Venrayse Courant van 14 juni 1958 meldde dat er in Walsberg een coöperatieve diepvriesvereniging was opgericht die toen al 40 leden had. De kluis zou 60 laden gaan bevatten. De officiële naam was: Coöperatieve vereniging tot exploitatie van diepvrieskluizen. De verguning tot de bouw van de kluis werd op 7 augustus 1959 verleend. Het kluisje werd gebouwd op grond van de ]]Sint-Gerardus Majellaparochie]]. oostelijk van de pastorie en kreeg als adres Milhezerweg 11a. Het was de eerste in de gemeente Deurne en werd in juni 1960, na de inzegening door [[Marinus van de Ven (1907-1998)|pastoor Van de Ven]], officieel door locoburgemeester [[Antonius Lambertus Adrianus Swinkels|Antoon Swinkels]] geopend. Bij de opening waren vertegenwoordigers van [[Boerenbond Deurne]], [[Boerenleenbank Deurne]], de technische dienst van de Coöperatieve Handelsvereniging Veghel (CHV), de aannemer en een vertegenwoordiger van de firma Zwaai, die de vriesinstallatie leverde, aanwezig. Voorzitter M. Hermans van de Stichting memoreerde in zijn begroetingswoord de grote moeilijkheden die men had gehad met het vinden van een geschikt bouwterrein voor het bouwen van het diepvrieshuis. Doordat pastoor Van de Ven een gedeelte van zijn tuin af wilde staan kon men met de hulp van de gemeente bouwen. De voorzitter dankte hiervoor de pastoor. Na de inzegening hield de locoburgemeester een korte toespraak. Hij zag in de opening van dit vrieshuis een nieuw bewijs van de gemeenschapszin van de bewoners van de Walsberg want hij stelde vast dat niet alleen de boeren maar ook andere bevolkingsgroepen er aan deelnamen. Na sluiting van de kluis werd het nog bestaande gebouwtje rond 1971 aangekocht door de eigenaar van de grond en als garage in gebruik genomen.


'''Vlierden'''
'''Vlierden'''
Regel 32: Regel 32:


{{Appendix|2=
{{Appendix|2=
*"Diepvriezen verovert het platteland.", "steeds meer gemeenschappelijke kluizen", voorpagina van het [[Land- en Tuinbouwblad]] van 26 oktober 1957
*"Ook in de gemeente Deurne diepvrieskluizen?", "Binnenkort zal mogelijkheid worden onderzocht", voorpagina van het Land- en Tuinbouwblad van 25 januari 1958
* [[Franciscus Cornelis Martens (1922-2011)|Frans  Martens]] - ''De diepvrieskluis in de Wasberg geopend in 1960'', artikel in het [[Weekblad voor Deurne]] van 19 juni 1997
* [[Franciscus Cornelis Martens (1922-2011)|Frans  Martens]] - ''De diepvrieskluis in de Wasberg geopend in 1960'', artikel in het [[Weekblad voor Deurne]] van 19 juni 1997
----
----
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)

Op deze pagina gebruikte sjablonen: