U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Bestand:26.657.jpg

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 1: Regel 1:
Foto 26.657 - [[Johanna Maria Pubben (1929)|Johanna Maria (Jo) Pubben (1929)]], eind jaren veertig van de 20e eeuw achter de bedienposten in het [[Postkantoor (Markt)|postkantoor]] aan de [[Markt]] in Deurne.
Foto 26.657 - Jo Pubben, de latere echtgenote van [[Henricus Gerrit Seuren (1930-2009)]], eind jaren veertig van de 20e eeuw achter de bedienposten in het [[Postkantoor (Markt)|postkantoor]] aan de [[Markt]] in Deurne. Deze posten bevonden zich op de begane grond  (Achter de geblindeerde raam op de achtergrond op foto bevond zich de achtertuin van de ambtswoning).
 
Jo Pubben en haar op de foto onzichtbare collega Willy Tielens, dochter van [[Henri Johan Antoon Tielens (1897-1966)]], brachten als telefoniste in die tijd via de bedienposten handmatig gesprekken tot stand tussen mensen die aangesloten waren op het gemeentelijk net.  Via  de linker bedienpost werden de lokale gesprekken en via de rechter bedienpost werden de interlokale gesprekken tot stand gebracht.
 
In die periode had het Deurnese net circa 165 aansluitingen. De handbediende centrale in het postkantoor in Deurne was doordeweeks bezet van 08:00 tot 21:00 uur en op zondag van 08:00 tot 09:00 uur. Buiten die uren was telefoneren, uitgezonderd voor huisartsen, burgemeester, veldwachterij etc., onmogelijk.
 
De telefonistes Jo Pubben, Willy Tielens, Cor Brekelmans en Riet Knijnenburg moesten in 1951 het veld ruimen voor de automatisering van het telefoonverkeer. Het aantal abonnees bedroeg toen 248. De automatisering betrof de ingebruikname van de [[Telefooncentrale Deurne|knooppuntcentrale Deurne]] aan  de [[Lindenlaan]] 28 met de eindcentrales Asten, Someren, Liessel, Helenaveen, Willemsveen, Griendtsveen en De Rips.
 
 


Fotograaf: [[Wilhelmus Henricus Evers (1917-1995)]].
{{Appendix}}
[[Categorie:Collectie Jo Seuren-Pubben]]
[[Categorie:Collectie Jo Seuren-Pubben]]
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)

Op deze pagina gebruikte sjablonen: