U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Bestand:07.237.jpg

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 1: Regel 1:
Foto 07.237 - Hoek [[Liesselseweg]] - [[Lagekerk]] circa 1915: het begin van de [[Liesselseweg]].<br>  
Foto 07.237 - Hoek [[Liesselseweg]] - [[Lage Kerk]] ca. 1915: het begin van de [[Liesselseweg]].<br>  
*Links: Op de hoek woonde bakker [[Johannes Theodorus van de Laar]] met zijn beschuitfabriek [[Frisselstein]], (op 26 november 1945 vierde Van de Laar zijn 25-jarig bestaan van zijn bakkerij). Daarnaast woonde [[Petrus Bots (1872-1939)|Piet Bots]] de klompenmaker. In het derde huis ([[Liesselseweg 5-7|Liesselseweg 5]]) woonde [[Wouterius Kortooms (1880-1955)]] met zijn gezin en is ook het geboortehuis van schrijver [[Antonius Johannes Kortooms (1916-1999)|Toon Kortooms]]. De man links is Dries Lutters de metselaar, hij woonde verderop aan de Liesselseweg.
Rechts staat [[Joannes Augustinus Peerbooms (1868-1936)|August Peerbooms]] met een zoontje in de kinderwagen met het kindermeisje [[Jeanette Flipsen]], later mevrouw Kamphuis-Flipsen. Op de hoek links op de foto woonde bakker [[Johannes Theodorus van de Laar]] met zijn beschuitfabriek [[Frisselstein]], (in 1945 vierde van de Laar zijn 25-jarig bestaan van zijn bakkerij op 26 november 1945). Daarnaast woonde [[Petrus Bots (1872-1939)|Piet Bots]] de klompenmaker met een boom voor het huis, ook geboortehuis van schrijver [[Antonius Kortooms (1892-1955)|Toon Kortooms]]. Rechts: [[bakkerij ‘t Vinkje]], politiehuizen van [[Franciscus de Clerck (1885-1958) |Frans de Clerck]] en van Van den Hurk – anno 2013 Ties Munsters, huisjes van de families Peer van Wetten en Manders - later Frans van de Ven. Deze lage huisjes zijn afgebroken, in de twintiger jaren, voor de bouw van een dubbele woning waarin kwamen wonen de familie [[Petrus Leonardus Gijsbers (1881-1950)|L. Gijsbers]]-van Baars, de secretaris van de gemeente Deurne.
*Rechts: [[Joannes Augustinus Peerbooms (1868-1936)|August Peerbooms]] met een zoontje in de kinderwagen met het kindermeisje Jeanette Flipsen, later [[Johan Christiaan Martinus Kamphues (1903-1974)|mevrouw Kamphues-Flipsen]]. De lage huisjes rechts zijn in de twintiger jaren afgebroken voor de bouw van een dubbele woning aan het latere adres [[Liesselseweg 2-4]] waar onder andere gemeentesecretaris [[Petrus Leonardus Gijsbers (1881-1950)]] de eerste bewoner was.
Verderop de dienstwoningen van de brigadecommandant van de [[Rijksveldwacht brigade Deurne]] (huisnummer 8) en van de chef-veldwachter van de [[gemeenteveldwachters]] (huisnummer 10)


Een aantal panden werd afgebroken bij het aanleggen van de [[Hogeweg]] en de reconstructie van dit drukke kruispunt Liesselseweg - [[Lagekerk]] - [[Martinetstraat]] - [[Hogeweg]].   
Dit alles is afgebroken bij het aanleggen van de [[Hogeweg]] en de reconstructie van dit drukke kruispunt Liesselseweg - Lage Kerk - [[Martinetstraat]] - Hogeweg.   


Linksboven op de ansichtkaart de tekst: ''LIESSELSCHE WEG DEURNE''
In februari 1915 maakte het [[Gemeentelijk Electriciteitsbedrijf]]  een start met de aanleg van een bovengronds elektriciteitsnet. Bij het geboortehuis van [[Jan Floris Martinet]] aan de [[markt 12]] verrezen de eerste duo elektriciteitspalen zoals hier te zien.
 
Linksboven op de kaart de tekst: ''LIESSELSCHE WEG DEURNE''


Deze foto vervangt foto: 05.923
Deze foto vervangt foto: 05.923


[[categorie:collectie gemeente Deurne]]
[[categorie:collectie gemeente Deurne]]
[[Categorie:(Oude) ansichtkaart]]
[[Categorie:(Oude) ansichtkaart]]
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)