U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Adrianus de Groot (1896-1978)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 29: Regel 29:


==Werk==
==Werk==
Adrianus de Groot begon op 24 november 1919 in Den Bosch als spoorwegarbeider. Zijn laatste functie was stationschef 4e klasse te Deurne. Hij kwam in 1956 naar Deurne waar hij de [[Station B.30c|dienstwoning]] op de eerste verdieping van het stationsgebouw betrok. Als stationschef was hij verantwoordelijk voor de gang van zaken in en om het [[station Deurne|station]], dat langs de [[spoorweg]] in Deurne stond. Hij werd de opvolger van [[Pieter Marinus Hollestelle (1893-1983)]].
Adrianus de Groot trad op 15 augustus 1920 in dienst bij het spoor. Zijn laatste functie was stationschef 4e klasse te Deurne. Hij kwam in 1956 naar Deurne waar hij de [[Station B.30c|dienstwoning]] op de eerste verdieping van het stationsgebouw betrok. Als stationschef was hij verantwoordelijk voor de gang van zaken in en om het [[station Deurne|station]], dat langs de [[spoorweg]] in Deurne stond. Hij werd de opvolger van [[Pieter Marinus Hollestelle (1893-1983)]].


Op 24 november 1959 vierde Adrianus het feit dat hij 40 jaar bij het spoor werkzaam was en op 1 december daaropvolgende ging hij met pensioen. Hij werd toen opgevolgd door [[Leonardus Franciscus van Ooij (1913-1977)]]. Achtien maanden nadat hij vanuit Deurne met pensioen ging overleed Anna.
Op 24 november 1959<ref>Officieel is dit geen 40 jaar, vermoedelijk heeft hij nog een proeftijd gehad voor hij in vaste dienst kwam en heeft men die periode voor zijn jubileum meegerekend.</ref> vierde Adrianus het feit dat hij 40 jaar bij het spoor werkzaam was en op 1 december daaropvolgende ging hij met pensioen. Hij werd toen opgevolgd door [[Leonardus Franciscus van Ooij (1913-1977)]]. Achtien maanden nadat hij vanuit Deurne met pensioen ging overleed Anna.


Later hertrouwde hij op 4 juli 1962 te Waspik (NB) met Johanna Dijmphna de Graauw, (Oosterhout 8 december 1905 – Waspik 12 september 1985)
Later hertrouwde hij op 4 juli 1962 te Waspik (NB) met Johanna Dijmphna de Graauw, (Oosterhout 8 december 1905 – Waspik 12 september 1985)


{{Appendix|2=
==bron==
*”Stationschef De Groot 40 jaar bij de Nederlandse Spoorwegen.”, ”Van arbeider tot chef!” pagina 2 van het [[Land- en Tuinbouwblad]] van zaterdag 21 november 1959.
*Schriftelijke toelichting van Victor Lansink van het Utrechts Archief op 6 september 2012
*Schriftelijke toelichting van Victor Lansink van het Utrechts Archief op 6 september 2012
----
{{appendix}}
{{references}}
}}
 
{{DEFAULTSORT:Groot,Adrianus}}
{{DEFAULTSORT:Groot,Adrianus}}
[[categorie:De Groot|Adrianus]]  
[[categorie:De Groot|Adrianus]]  
[[categorie:stationschef]]
[[categorie:stationschef]]
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)